Ölrecension: Hill Farmstead Everett

, , Inga kommentarer
I helgen har det varit diverse evenemang med Hill Farmstead i Köpenhamn, med anledning av att grundaren Shaun Hill varit på besök i stan. Jag hade ingen möjlighet att gå på något av eventen men hade vägarna förbi Köpenhamn häromdagen och kunde skrapa ihop lite smulor från helgen då några av ölen fanns kvar på fat. Trevligast var portern Everett.

Det här råkar faktiskt vara den öl som toppar Ratebeers lista över stilen porter, för den som bryr sig om sådant. Med tanke på den megahajp som kretsar kring Hill Farmstead i allmänhet kan man förstås undra vilka faktorer som spelar in i den placeringen. Man kan också, nu när man fick chansen, smaka själv och bilda sin egen uppfattning.

Den uppfattning jag bildat mig är att det är bra. Väldigt bra. Kanske inte hands down världsbäst, men i alla fall bland de bättre porter jag har provat. Smaken är välnyanserad med lätta kolatoner bland de kraftigare chokladsmakerna. Lite kaffe och rostade toner smyger sig in lite sådär på sidan. Det rostade möts i dörren av en lätt sötma som skapar en snygg balans.

Allting hänger ihop väldigt väl, utan några luckor mellan de olika smakerna. Sådär sömlöst och härligt. Inte helt oväntat gick den också oerhört bra ihop med den torkade porterkorven på Mikkeller Bar

Det skulle vara kul att blindprova den mot öl som Founder's Porter och Fuller's London Porter. Tre porter som gjorts med lite olika tolkning av stilen, men som alla lyckas väldigt bra med vad de tagit sig för.


0 kommentarer:

Skicka en kommentar