Snabbvisit i Linköping

, , Inga kommentarer
Efter att ha spenderat dagen på en solenergikonferens på Linköping Konsert och Kongress fick jag något oplanerat en timme till övers innan tåget hem. Det är inte mer än 10 minuters promenad från LKK till tågstationen men med en mycket liten omväg går man förbi (åtminstone) två sjysta pubar på vägen så ni kan ju gissa vad jag gjorde.

Min enda erfarenhet av Linköpings krogliv är ett besök på studentpuben VilleValla. Förvisso en bra pub men kanske inte så tillgänglig för gemene man, och framförallt ville jag veta hur krogarna som gemene Linköpingsbo har tillträde till ser ut. Jag är fullt medveten om att det finns ett par till krogar i Linköping som lär vara värda att utforska men ikväll hade jag bara tid för Pitcher's och De Klomp.

Mitt intryck är att franchisekedjan Pitcher's generellt inte är ett ställe man går till för att hitta ett stort ölutbud men i Linköping råkar krogen drivas av min gamla barchef Taylan från tiden då jag var bartender på Pitcher's i Falun. Möjligen med lite inspiration/påtryckningar från mig men framförallt från Dala Ölakademi jobbade han upp ett riktigt bra ölsortiment där och särskilt för att vara på den tiden, innan ölboomen tog fart på allvar. Förutom att det var en trevlig tanke att träffa honom igen så hade jag en aning om att han skulle köra med bra bira även i Linköping och därför förärades krogen med en snabbvisit.

I mångt och mycket ser det ut som ett Pitcher's brukar se ut, med ett behagligt sparsamt antal TV-skärmar för att vara en sportpub (om man jämför med O'Learys i alla fall) och samma stil på inredningen. Det hör förstås till deras koncept, men efter många timmar spenderade som både bartender och gäst på Pitcher's i Falun kändes det avslappnande välbekant trots att jag aldrig varit där förut.

Med ett något skralt utbud på kran men med två stora kylar fyllda med bra grejer från en bred flora av importörer fanns det gott om godsaker att välja på. Efter att vi uppdaterat varandra om läget och med en lika-god-som-sist Buxton/To Öl Sky Mountain i magen kilade jag vidare ner till De Klomp. Ett ställe jag hört mycket om men aldrig haft den äran att besöka innan.

Första intrycket blev väl... sådär. Bra utbud på kran och kylarna såg också ut att innehålla en del gott, även om jag aldrig tittade särskilt noga, men det tog 10 minuter från att jag satte mig i baren tills att en bartender uppmärksammade mig. I och med att jag hade ungefär 25 minuter på mig innan jag behövde gå vidare till tåget, vilket förstås inte var deras fel, blev den väntan lite extra frustrerande. Som tur var fick jag i alla fall trevligt sällskap av en läsare som kände igen mig, men inte heller det var ju direkt De Klomps förtjänst.

Nåväl, med sjyst utbud på fat, överkomliga priser utifrån min snabba titt och vad som under mitt halvt stressade besök ändå verkade som en trevlig atmosfär kan jag absolut tänka mig att komma tillbaka. Jag ska bara vara noga med min beställning. Mitt tillfälliga sällskap hade nämligen fått en Boon Kriek vid en beställning av en Boogoop. Fast de verkade coola nog att bjuda på den.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar