Blandade smånyheter XXV

, , Inga kommentarer
Öl mot ebola, Michelinstjärnor och drakar är några av ingredienserna i senaste samlingen av blandade smånyheter. Hela rasket hittar ni nedan.

När Björn Falkeström tog emot priset som Årets Ölperson häromveckan inledde han sitt tacktal med något helt annat än att tacka. Han uppmanade istället till att skänka pengar till kampen mot ebola. c/o Hops tog då initiativ till att starta insamlingen Öl mot ebola, där pengar samlas in för att skänkas till Läkare utan gränsers arbete. Insamlingen hittar ni här.Brooklynrestaurangen Luksus som drivs ihop med intilliggande baren Tørst av Evil Twin-Jeppe har nyligen blivit tilldelad en Michelinstjärna. Det här är inte bara coolt för att det är en restaurang med öltänk som får en stjärna. Det här är nämligen en restaurang som inte serverar vin. Alls. Det är därmed den första vinfria restaurangen någonsin som får en Michelinstjärna.Efter flera lyckade hembryggartävlingen som gett oss ölen Näcken och Gracchus kör nu Omnipollo och Siren en ny hembryggartävling, där vinnaren får vara med och brygga en öl ihop med de två bryggarföretagen. För att deltaga måste man vara boende i Sverige, över 18 år och utan några kopplingar till ett kommersiellt bryggeri. Vill man deltaga skickar man tre flaskor av sin öl tillsammans med recept och kontaktinfo till bryggaren. Man får skicka in hur många öl som helst. Vinnaren får en resa till England för att brygga ihop med Siren och Omnipollo.

Tävlingsbidrag skickas till:
Omnipollo AB
Att: Henok Fentie
Tjärhovsgatan 6
116 21 StockholmPå torsdag är det Draknatt på Pressklubben i Stockholm, som en liten hyllning till ölet Gulden Draak. Det kommer finnas Gulden Draak och Gulden Draak 9000 på fat, vintageflaskor från 2006 och den fatlagrade Gulden Draak Brewmaster's Edition. Minst lika spännande är att Uppsalabryggarna Jackdaw och Tempel finns med under kvällen, då Jackdaw har en öl som är något av en mörk tolkning av Gulden Draak, under det passande namnet Zwarte Draak. Det ryktas också om en låda gott och blandat med flaskor. Detta blir första gången som såväl Jackdaw som Tempel serveras utanför Uppsala.Branschorganisationen Sveriges Bryggerier rapporterar att försäljningen av öl till gränshandeln hittills under året har ökat med 1,9 % jämfört med samma period i fjol. Hittills har nästan 36 miljoner liter öl sålts till gränshandeln (inkluderar ej färjor/kryssningsfartyg) under 2014.I år kommer den första svenska alkoholfria julölen att släppas. I fjol stiftade vi bekantskap med den alkoholfria Drink'in the Snow från Mikkeller på julölshyllorna och i år kommer alltså även ett svenskt alternativ. Det är Eriksberg som släpper den mörka lagern Julbordslager.Många av de största hantverksbryggerierna på amerikanska västkusten har byggt eller håller på att bygga nya bryggerier i andra delar av landet för att lättare förse östra USA med mer och färskare öl. Senast i raden att annonsera en plats för sitt nya bryggeri är Stone som planerar att etablera sig i Richmond, Virginia. Det blir företagets tredje bryggerianläggning, tillsammans med det i Escondido samt det i Berlin som är under uppbyggnad.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar