Porterstekens SBWF-utmärkelser

, , 1 kommentar
Efter två dagar på mässan har det börjat utkristallisera sig en del sanningar, tips och goda öl. Det vill jag förstås dela med mig av till er som ska gå imorgon lördag eller någon gång nästa vecka. Här är hela listan.

Bästa nya svenska öl
En av de enklaste att utse faktiskt och det verkar inte finnas någon som inte håller med om detta - Brekeriet Cassis. Bröderna Ek har fått en riktig jackpot med denna öl som är både nyskapande och otroligt god. Ingen i Sverige har någonsint gjort något liknande på kommersiell skala.

Kortast toalettkö
Toatrailern som står i genomgångsgränden mellan Hall I och Hall II. Här slipper du nästan garanterat att köa. Kallvatten i handfaten får man stå ut med, nöden har ju ingen lag.

Skönaste utveckling
Festivalens första år fanns det totalt 143 öl. I år har Brill själva nästan dubbelt så många öl i sin monter.

Bästa dansk
Nä, det går faktiskt inte att välja. Den oändliga uppställningen av dansk öl hos Elixir Wines är gudomlig och får man inte nog där kan man ju alltid gå vidare till Brill och dricka Mickeller, Evil Twin, Crocked Moon och To Öl. Danskarna tar aldrig slut...

Festivalens rockstjärna
Mickey Dee, trummisen i Motörhead, kom upp till pressrummet för att prova deras egna öl- och vinmärken inför en smattrande kamera. Mickey själv verkade inte bry sig nämnvärt att det fanns pressfolk i pressrummet men de som stod bakom provningen körde ut alla. Skönt att vissa har skaffat sig distans.

Roligaste ölnamnet
Det finns många att välja mellan men eftersom jag är svag för ordvitsar (förutom när de kommer från göteborgare) får jag lov att säga Westbrooks Brett & No Mices. Att det är en jäkligt god öl hjälper ju till förstås.

Mest sympatiska bryggare
Det finns många trevliga bryggare på plats i år, fler än någonsin fakiskt, men man blir alltid glad av att prata med Kjetil från Nögne Ö. Hela hans väsende utstrålar ett välkomnande mot allt och alla. En pratstund med honom blir aldrig tråkig. Urbain från Struise kommer som bubblare.

Hjältarnas hjälte
Festivalgeneralen Marianne Wallberg som pusslar ihop detta enorma event till att bli Sveriges största kärleksförklaring till öl och annan god dryck. Den svenska ölkulturen hade inte varit densamma utan henne och allt jobb som hon och hennes medarbetare lägger ner.

Festivalens tråkigaste öl
Nä, jag har faktiskt inte druckit något tråkigt. De ölen finns garanterat där men jag har lyckats undvika dem hittils. Med alla fantastiska utställare är det inte så svårt.

Olyckspellen
Killen som preeecis missade att få en plats till Brewdogs master class och verkade helt förstörd över att inte få komma med. Du ville ju sååå gärna gå. Hoppas du fick en plats ändå till slut.

Konstigaste kläder
Damerna som gick runt hela torsdagen i biskötarkläder. Vad i he...?


Imorgon tar Portersteken en festivalpaus men nästa vecka är vi på't igen. Vi får se om det hittas några fler som utmärker sig då.

1 kommentar:

  1. Jag tror att tjejerna i biskötarkläder gjorde reklam för Jack Daniels med honung som fanns i en av montrarna.

    SvaraRadera