Blandade smånyheter XXX

, , Inga kommentarer
I den titeln till trots helt osnuskiga trettionde utgåvan av blandade smånyheter rapporteras det om nytt ölfestivalsinitativ i Malmö, Meet the Brewers i Stockholm, jättebryggerimergers och ölprisnomineringar. Och lite till förstås.


Malmö Brewing Company bjuder in till ölfestival med i sina egna lokaler kl 12-22 den 24:e oktober. Bryggeriets plan är att hålla tre festivaler om året med olika teman, och denna gång är det Göteborg som är temat. 15 bryggerier med två kranar vardera kommer finnas på plats i Stora Ölhallen på tredje våningen hos Malmö Brewing. Prover om 10 cl kommer kosta 20 kr och betalas med hjälp av tokens. Själva entrén är gratis och ingen biljett eller annan föranmälan behövs, bara att dyka upp. Länk till Facebookevent.Nomineringarna till Carlsbergs pris Årets Ölutvecklare har kommit in och de som fått den äran är:
Anders Hansson på Malmö Brewing
Det Lilla Köksbryggeriet
Göteborg Beer Week
Pelle Frost från All In Brewing, Brewers Beer Bar och All In Beer Fest
Robin Johnander från Gamla Enskede Bryggeri
Spritmuseet för utställningen ÖL och Ölbryggan

Juryn består av Jens Dolk, Joel Linderoth, Jörgen Hasselqvist, Anna Wallner, Sanna Blomquist och Lisbeth Rauden. Priset delas ut på Restauranggalan den 2 november.Det ser nu ut som att AB InBevs försök att köpa SAB-Miller är på väg att gå i hamn efter att budet höjdes igen precis innan affärens deadline. Det betyder att världens största bryggeriföretag är på väg att ta över det näst största, räknat i omsättning. Budet uppges ligga omkring 100 miljarder dollar. Det hela kommer dock behöva passera ett antal instanser som ska bedöma om sammanslagningen är förenlig med konkurrens- och anti-trust-lagar.Miljöpartisterna Stefan Nilsson och Carl Schlyter har skrivit en motion om energiinnehållsmärkning på alkoholhaltig dryck. Utan någon koppling till det har Systembolaget börjat märka ut vinernas sockerinnehåll på hyllkantsetiketten. När börjar de skriva ut IBU på ölens hyllkantsetiketter? På lördag är det dags för en ny Meet the Brewers på Spritmuseum från kl 11 till kl 16.30. Den här gången med Brygghus 19, Sundbybergs Köksbryggeri, Electric Nurse, Modernist Brewery och Södra Maltfabriken. Entré till museet kostar 100 kr och i det ingår tillgång till Meet the Brewers. Provsmak kostar 20 kr/st.På torsdag kväll kl 22 börjar biljetterna till Copenhagen Beer Celebration 2016 att säljas. Festivalen är 13-14/5 och som vanligt är det två pass per dag med möjlighet att köpa biljett per pass eller en biljett för alla pass. Personer som är medlemmar i antingen Mikkeller Running Club eller Warpigs kommer kunna köpa biljett på onsdag kl 22. Nytt för i år är att festivalen flyttar till nya lokaler alldeles intill Warpigs, vilket bland annat leder till att man kan ta in ungefär dubbelt så många besökare.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar