Skänka till välgörenhet och prova rariteter

, , 1 kommentar

Under diverse resor och genom andra möjligheter har jag samlat på mig lite ölrariteter. Till bloggens femårsjubileum i våras tänkte jag fira det med en välgörenhetsprovning. Det blev aldrig av men nu plockar jag upp min egen stafettpinne igen. Vill du bli inbjuden till en kul provning och kan tänka dig att skänka lite pengar till välgörenhet ska du alltså läsa vidare.

3 Fonteinen Framboos
Tilquin Oude Mûre
Cantillon FouFoune
Firestone Walker Sucaba
Three Floyds BA Alpha Klaus
Sierra Nevada BA Narwhal 
Gouden Carolus Cuvee Van Der Keizer Bleuw 2005
Gouden Carolus Cuvee Van Der Keizer Bleuw 2010

Dessa öl (75 cl av vardera) plus en och annan väl vald överraskning kommer jag att plocka fram vid en privat provning som jag ska bjuda medlemmarna i klubben Öl För Välgörenhet på. Än så länge har den lilla klubben inga andra medlemmar än mig men du har nu chansen att gå med.

Härmed startas nämligen en välgörenhetsauktion där de sex budgivare med högst bud kommer att beviljas medlemskap i Öl För Välgörenhet. De vinnande buden skänks direkt av respektive budgivare till en eller flera valfria seriösa välgörenhetsorganisationer*. Inga pengar kommer alltså att passera mig. Tillsammans med klubbens sex nya medlemmar kommer jag sedan att bestämma ett datum för provningen som passar alla sju. Ett första förslag är sista helgen i oktober. Det finns också möjlighet att diskutera platsen för provningen men utgångspunkten är Uppsala så man bör vara beredd på att åka dit.

Man kan buda på två vis, antingen som individ eller som grupp om sex personer. Ett gruppbud behöver vara högre än summan av de sex högsta individuella buden för att vinna. Vid lika bud vinner den som skickade sitt bud först. För att trumfa ett lagt bud behöver det nya budet vara minst 5 % högre. 

Bud och eventuella frågor skickas till portersteken@gmail.com, ange summa och vilken eller vilka organisationer du vill skänka till. Ange "Öl För Välgörenhet" i ämnesraden. Utgångsbudet är 250 kr för individuella bud och 1500 kr för gruppbud. Budgivningsnivån kommer uppdateras så ofta jag kan här nedan:
Individuella bud: 1000 kr 
Gruppbud: 7150 kr
Budnivåerna senast uppdaterade: 10/10 kl 22:41
Kom ihåg att det handlar om välgörenhet, så buda gärna mer än vad som minst krävs för att få ett vinnande bud. Självklart kommer jag hålla budgivarna uppdaterade på om de har en plats eller inte och man är självklart välkommen att lägga ett nytt bud om man blir överbudad.

Budgivningen avslutas söndag den 11 oktober kl 20.00. Vid bud som kommer in med mindre än 30 minuter kvar förlängs tiden med 30 minuter från budet. Vinnande budgivare ska donera i enlighet med sitt bud senast fredag den 16 oktober. Medlemskapet beviljas när bekräftelse/kvitto för donationen skickas in.

Jag hoppas du vill vara med!
/Johan Lenner, Porterstekens grundare, skribent och fotograf

*Med seriös välgörenhetsorganisation avses alla organisationer med 90-konto. Man kan stämma av på insamlingskontroll.se om organisationen man vill skänka till har 90-konto.

1 kommentar: