Burgare för kampen mot barncancer

, , Inga kommentarer

Nya Carnegiebryggeriet har blivit känt för god mat på bra råvaror. Att köra burgare på menyn undvek de däremot länge, trots burgardrevet i resten av Sverige. Sedan en tid tillbaka har de ändå börjat med en burgare på lunchmenyn men det är inte vilken burgare som helst. Eller snarare, den har inte vilket syfte som helst, utan den är en liten välgörenhetsburgare där 10 kr av priset går till Barncancerfonden. Och så är det en god burgare. Förstås.

Jag tycker det är väldigt fint med välgörenhetsinitiativ och att kökschefen på Nya Carnegiebryggeriet ruckat på vad som verkat vara en djup rotad personlig princip om att inte göra hamburgare visar att det finns hjärta bakom detta. I och med det är det förstås inte någon burgare som alla andra utan den har blivit nyacarnegiefierad.

Istället för pommes är det hela men lätt krossade potatisar som serveras till och ketchupen kommer i en skål på sidan om. Själva burgaren är gjord med god ost, stekt lök och egengjord dressing. Och inte så mycket mer därtill, förutom ett gott bröd förstås. Det är en kul utveckling på den generella hamburgartrenden, för det blir verkligen en egen grej när man valt att lägga flera av de vanliga påläggen åt sidan och göra sina egna grejer. Det är dessutom väldigt gott.

Om man inte kan dricka starköl finns förstås bryggeriets egna lättöl Halvljus att dricka till, men kan man faktiskt ta sig ett glas öl till sin burgare rekommenderar jag verkligen att man går loss på en Amber. På egen hand tycker jag att det är en lite halvtrist öl men tillsammans med hamburgaren blommar den ut. De maltiga karamelltonerna smälter ihop med såväl köttet som den karamelliserade löken. Ett rejält lyft och precis en sådan kombination där 1+1=3. Prova!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar