Lagringsexperiment: La Goudale

, , Inga kommentarer
La Goudale från Gayant lade jag ner i källaren i februari förra året och ikväll tänkte jag att det var dags att se vart den tagit vägen. Det är en biere de garde, en stil som ska vara som bäst med viss lagring. Bäst före på denna flaska var dock i april i år så jag tyckte det fick räcka med lagring. Den här ölen verkar ligga i T9 numera och finns inte på något bolag nära mig och jag orkade helt enkelt inte beställa en flaska och vänta i två dagar.

Jag minns dock ganska väl hur jag upplevde denna öl när den var nyinköpt, nämligen mycket jästig i smaken och med en bakomliggande fruktighet. Lite mer än ett år senare är jästigheten som bortblåst och kvar är istället en härlig, småsöt fruktighet vilket i alla fall i min bok är en positiv utveckling. Trots 7,2 % känns absolut ingen alkohol. Å andra sidan har den inte utvecklat några djupare smaker heller. Jag tycker definitivt att det är en bättre öl nu än då, men det är ingen fantastisk öl. Är man förtjust i denna typ av öl (vilket jag egentligen kanske inte är) så är det dock en trevlig öl att ställa undan ett tag.

Efter en snabbtitt i källaren har jag kommit fram till att Koff Porter, Samuel Smith Imperial Stout och Hantverksbryggeriet Kosacken står näst på tur.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar