Singelhumlad tisdag

, , Inga kommentarer
Tisdagar betyder ofta att O'Connors svängs förbi för att möta upp med tisdagsklubben, vilket var precis som hände ikväll. Som jag skrev häromveckan så har Gabbe plockat in den nya omgången singlehop-IPA från Mikkeller och det fanns fortfarande flaskor kvar av alla ikväll. Vi var några stycken som delade på åtta olika flaskor ur serien. Columbus, Galena, Super Galena, Sorachi Ace, Palisade, Cluster, Nugget och Citra.

Överlag måste jag dock säga att kvaliteten var överraskande låg, åtminstone för att vara Mikkeller. Jag vet inte om det var för att det snålats med humlen eller för att vissa humlesorter kanske helt enkelt inte blev roligare än så. Columbus och Citra var faktiskt de enda av de åtta som jag skulle betala för att dricka igen, medan Galena och Nugget åtminstone var intressanta och rätt så goda men inget jag vill lägga mer pengar på. Övriga fyra var på intet vis dåliga, men inte heller reste de sig nämnvärt över godkänt. Med Mikkeller har man ju vant sig vid en hög kvalitet och förväntar sig mer än vad de levererade. Överlag slog det mig att det inte var särskilt mycket bitterhet, för att vara en IPA, i någon av dem. Jag prövade också att blanda Super Galena, Palisade, Nugget och Cluster vilket ju alltid är intressant men jag inte påstå att blandningen var varken bu eller bä jämfört med ölen var för sig.

Nu väntar några fullspäckade dagar innan det på lördag är dags att åka ner till Stockholm och besöka SM i hembrygder för att se vad landets hembryggare har kokat ihop. Listan på öl i folkets val är längre än vad jag kommer orka och hinna med att prova på gott och ont.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar