Middag på Akkurat

, , Inga kommentarer
Vid sextiden kände jag mig klar på SM i hembrygder och hängde på Schnille-Daniel och hans kompis in till Akkurat för lite middag och en sista öl för dagen. De andra hade siktet inställt på Akkurats smått berömda musslor medan jag fastnade för kvällens tips, ljummen potatissallad med helstekt oxfilé och rödvinssås.
Oxfilén var helt perfekt tillagad, det vill säga ordentligt rosa med en fin stekyta. Det var bland det möraste jag ätit i hela mitt liv tror jag, köttet smälte nästan i munnen. Potatissalladen var riktigt fräsch med hela småpotatisar, vårlök, lite annat obestämbart grönt och en vinägrett. För 185 kr var det nog det mest prisvärda jag någonsin ätit på en restaurang i Sverige.


Mycket gott fanns det såklart på fat och trots att realalen kändes lockande så slutade det med en av mina absoluta favoritöl, Oppigårds Amarillo. Jag har ju konsumerat ganska många liter av den förut men aldrig från fat, så jag att det var dags ikväll. Dessutom var det såklart en av de öl som de hade på fat idag som jag trodde skulle passa till bäst till maten, och den satt riktigt fint till oxfilén.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar