Systembolaget har i sin mat&dryck-sektion publicerat en artikel om humlig öl och mat, skriven av Jerry Lindahl. Mycket trevligt att de för en gångs skull nämner annan sorts öl än veteöl, svensk lager och brittisk ale i matsammanhang. Det finns tyvärr ett ganska stort men. Matkombinationerna som nämns känns hårt inriktade på mat som ligger väldigt nära "skräpmat" och även om IPA helt klart passar till den mat som nämns så känns det trist att den maten får dominera och att så få alternativ nämns. Dessutom dissas stark och söt mat i kombination med beska öl, medan jag och många med mig skulle påstå att thaimat, som ju ofta är just stark och söt, och IPA är en finfin kombination.
"En tjeckisk pilsner är bland det beskaste man kan dricka." Va? Jo, en färsk tjeckisk pilsner har visserligen en fin beska, men jag skulle ändå säga att det finns många ölstilar som är klart beskare, för att inte tala om alla beska aperitifer, brännvin och andra spritsorter det finns. Nä, jag tycker nog att Jerry och Systembolaget ska göra om och göra rätt.
Vad tycker du? Håller du med, eller är det jag som helt ute och cyklar med artikeln är spot-on?
Tror de flesta som överhuvudtaget kan något om öl håller med dig. :)
SvaraRadera