Ost & Öl: Black Albert och mer kittost

, , Inga kommentarer
Så sakteliga arbetar jag med att dricka upp lite öl som står i garderoben som jag inte vill lämna här när jag åker till Falun på sommarlov i nästa vecka. Alternativet är ju att släpa med dem hem, så för att minska bördan lite dricker jag upp en del nu istället. Ikväll kom turen till Black Albert, vilket jag verkligen inte är ledsen för. Det är nämligen en riktigt härlig öl.

Hursomhelst, tidigare i veckan var vi återigen på en liten exkursion med klassen så jag gjorde återigen en macka med Chaumes och rostbiff till matsäck. Det blev lite ost över så jag tänkte att jag gott kan ta den till min Black Albert. På sätt och vis skulle jag nog vilja säga att Rocheforten blev mer som ett komplement till osten med sin fruktighet, men här är det snarare osten som lyfter ölet och lockar fram mer mjuka fruktiga smaker i Black Albert. Trots att osten inte är jättekraftig så blir den inte helt överkörd av en imperial stout på 13 %, men att säga att den verkligen står upp mot ölen vore att överdriva. Jag skulle därför rekommendera att man prövar denna typ av ost till en sjyst imperial stout men kanske allra helst att man har denna tillsammans med en eller två lite kraftigare ostar, typ Roquefort och Gorgonzola. Alla bör funka bra men det lär bli ganska olika typer av samspel mellan varje ost och ölet.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar