Blandade nyheter från Slottskällan

, , 1 kommentar

Det här blir en liten round-up av lite trevliga nyheter från Slottskällan. Ovan ser ni "locket" till ett av ett gäng fat med Red Ale Mist, dvs den underbart goda ofiltrerade Red Ale som alltså tappats i tisdags. Verkar inte vara klart än vilka som får köpa dem, men de lär gå åt. Jag misstänker att O'Connors snappar åt sig något fat. Håll utkik!

Svart och London släpptes i beställningssortimentet i måndags men nu är det också klart att Svart kommer att släppas i ordinarie sortimentet i oktober, då på 33cl-flaska. Svart är en torr porter på 5,5 % som nu gjorts i ekologisk tappning. Den gamla Svart har jag aldrig smakat men nytappningen är riktigt trevlig. Mer om den, samt om London, kommer i ett separat inlägg.

Pannknekten Maarten har testbrygt sin supersaison som går under arbetsnamnet Saison du Levant. Jag fick smaka en skvätt och den smakar riktigt bra trots att Maarten vill fila lite på humleprofilen. Om jag inte minns fel är den humlad med Sorachi Ace, Citra och Styrian Goldings. Den har verkligen en härlig citrusprofil och en skön mousse, med en lätt avslutande gräsighet. Återstår att se om/när den bryggs i full skala.

Veteölen Vit kommer igen i sommar - men endast som 3,5 %. Den bryggdes idag och kommer att dyka upp i matvarubutiker i regionen om cirka en månad. Även London kommer i en 3,5%-variant som tappades idag och som precis som originalvarianten också är ekologisk.

1 kommentar:

  1. London 3,5 ser vi fram emot! Jag har saknat den på hyllorna i Uppsalas livsmedelsbutiker. Inte fel att den numera är ekologisk också.

    Just ale anser jag gör sig väldigt bra något alkoholsvagare, den vanliga bittern man dricker på puben i Storbritannien är ju normalt runt 3,8 - 4,5 %.

    Lager däremot är svårare att få till bra, även om Slottskällans "Uppsala" är utmärkt som folköl.

    SvaraRadera