Torrhumla kaffet?

, , 4 kommentarer
Är det någon därute som prövat att torrhumla sitt morgonkaffe någon gång? Det är ju en någorlunda beprövad idé att använda en kaffepress för att torrhumla sin egen flasköl. Varför inte använda kaffepressen till det den är gjord för, att göra kaffe, utan att för den sakens skull ta bort humlen. Med en skopa socker i kaffet kan jag faktiskt tänka mig att det kanske, möjligen kan bli lite gott. Välhumlad imperial stout kan ju vara riktigt gott.

Själv är jag en sån där märklig prick som inte dricker kaffe (förutom som tillsats i öl) så jag skickar ut det här uppdraget till er läsare att testa själva och sen rapportera tillbaka hur det gick. Ytterligare ett sätt att dra in öl i frukosten. Eller åtminstone en av dess ingredienser.

4 kommentarer:

 1. Torrhumlad skummad mjölk serverades till kaffet på CBC av The Coffee Collective. Riktigt gott. Jag tror det fungerar schysstare än humle direkt i kaffet. Kaffe har förmågan att ta över smaken lite.

  SvaraRadera
 2. Din undran satte igång min nyfikenhet så jag gjorde ett test och bloggade om det.
  http://oljuntan.blogspot.se/2012/06/kaffe-och-te-med-humle.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att du provade, och skrev om det också! Tack för det, nu är min nyfikenhet också stillad :)

   Radera
 3. Något som är jäkligt gott är när man tillsätter humle i mäskningen. Vörten blir både söt och besk och påminner en del om väldigt sött te med en del humletoner. Har funderat på att göra "te-påsar" av malt och humle för att dricka hemma.

  SvaraRadera