Blandade smånyheter XIX

, , 1 kommentar

Gårdsförsäljning tillbaka på agendan, Struise på turné i Sverige och att Obama hyllat Goose Island är tre av sju nyhetsuppslag i nittonde upplagan av blandade smånyheter. Och så uppmärksammas förstås Akkurats och Oliver Twists Cask Marque och den förres Frankenfestival.

Första säsongen av öl-TV-serien Brew Dogs, som gjordes för Esquire Networks och hade premiär i USA i höstas, börjar sändas på Kanal 9 med start ikväll kl 22.05. Brewdogs grundare James Watt och Martin Dickie reser runt till några av USA:s mest framstående hantverksbryggerier, bland annat Oskar Blues och Stone, och brygger diverse knäppa öl. Serien har nyligen fått godkännande för att spela in en andra säsong.Centerpartiet lyfter återigen frågan om gårdsförsäljning i Sverige. I ett pressmeddelande som publicerades idag meddelar dem att de vill införa gårdsförsäljning på prov i Skåne, Södermanland och Gotland.
 - Jag tycker att möjligheten till gårdsförsäljning borde vara en självklarhet för de som tillverkar vin och öl på gårdsnivå runt om i landet, säger landsbrygdsministern Eskil Erlandsson (C) i pressmeddelandet.Struise med Carlo Grootaert i spetsen gör en miniturné med beer makers dinners i Sverige i mitten av mars. Hittills är besök på Bishops Arms i Västerås (torsdag 13/3) och O'Connors i Uppsala (fredag 14/3) officiella. I Västerås blir det tap-take-over med nio fatöl, provning och beer makers dinner med densamme och i Uppsala blir det en beer makers dinner. Läs mer detaljer på respektive Facebookevent: Västerås, Uppsala.Akkurat kör med start idag en liten Frankenfestival med massor av fatöl från den tyska regionen. Från ikväll och två veckor framåt kommer man kunna hit såväl vanliga fat som självrunna fat med frankiska godsaker, bland annat från bryggerier som Gänstaller-Bräu och Brauerei Heller, som gör Aecht Schlenkerla.Just Akkurat och deras systerpub Oliver Twist har återigen blivit tilldelade Cask Marque, ett bevis på att de kan hantera riktig cask ale på korrekt vis. De fick det första gången redan 2001, då som första pubarna utanför Storbritannien och Irland om jag inte minns det helt fel.USA:s president Barrack Obama tycker om Goose Islands öl verkar det som. Presidenten, som är från Chicago där också Goose Island ligger, sa nyligen angående en nyetablering av ett nytt stort industriområde i Chicago att det kommer växa upp i skuggan av en plats där en väldigt bra öl bryggs.
 -I'm just letting you know. A little hometown plug there. Feel free to use that, Goose Island, sa han sedan, enligt USA Today.Nya Carnegiebryggeriet är snart klara att slå upp portarna. 27 mars är det dags för invigningen då pressen bjudits in till presslunch. Fem öl kommer finnas vid invigningen och i köket är det Billy White som styr och ställer. Invigningen får också finbesök av ovan nämnda landsbygdsminister Eskil Erlandsson (fast Hammarby Sjöstad räknas väl inte direkt till landsbygden).

1 kommentar:

  1. Fast Nya Carnegiebryggeriet ligger faktiskt i Södermanland, så de borde komma med i försöket med gårdsförsäljning om bara Eskil får som han vill!

    SvaraRadera