Blandade smånyheter XVIII

, , Inga kommentarer
Brekerietfilm, mer och mindre extrema tävlingar och superfärsk IPA på fat är några av ämnena i denna upplaga Blandade smånyheter. Läs allt om ett här.

Festivalen Stora Öl, Små Bryggerier återkommer i höst då Nils Oscar står värd för evenemanget som tidigare hållits 2012 i Malmö och 2013 i Köping. 22-23 augusti är datumen att skriva upp i almanackan och platsen blir Sunlight House i Nyköping. Precis som tidigare kommer bryggerierna ställa ut med upp till fyra fatöl vardera.



Mikkeller har lagt ut en tävling där priset är en hel pall av deras öl. Inget dåligt pris, men för att vinna krävs också en hel del. Man ska nämligen besöka alla fyra av Mikkellers barer på ett och samma datum. Det vill säga, börja på baren i Bangkok vid midnatt, ta ett nattflyg till Köpenhamn och besöka de två barerna där och flyga vidare till San Francisco och avsluta på deras bar. Deadline för tävlingen är när Mikkeller Bar Stockholm öppnar vilket i samband med tävlingen avslöjades bli den 15:e mars. Se tävlingsutlysningen för fullständiga tävlingsregler.



I veckan har Omnipollo Astral premiär, en IPA som bryggts och tappats på fat med målet att så snabbt som möjligt ta sig från bryggeri till kund. Det ser ut att bli en serie med nya humlesorter för varje batch. Den första batchen bryggdes 22 januari och är humlad med den tyska humlen Merkur, som sägs ge en trevlig, kryddig beska och mustiga aromer av citrus, frukt och blommor. Endast 24 fat har gjorts och några av barerna där den kommer serveras är Pressklubben i Stockholm, The Rover i Göteborg och studentpuben VilleValla i Linköping.



Åbro lanserar en ale under namnet Bryggmästarens Ale som bör börja dyka upp på krogarna mycket snart, om den inte redan gjort det. Åbro själva beskriver den som en "lättdrucken ljus ale med halmgul färg och belgisk karaktär" och den är bryggd med bland annat pale ale-malt och tysk humle. "Endast" 500 fat kommer att släppas.



Det Lilla Köksbryggeriet ordnar en etikettävling för hembryggare med inga mindre än Karl Grandin och Keith Shore som domare. För den som inte känner igen dessa herrar är de etikettdesigners för Omnipollo respektive Mikkeller. Priset i tävlingen är ett ölbryggningskit från Det Lilla Köksbryggeriet, 10 stycken tomflaskor med patentkork, en varsin poster från de båda domarna samt en överraskning. Tävlar gör du genom att instagramma en bild på din etikett med taggen @koksbryggeriet alternativt skicka till info@koksbryggeriet.se. Deadline är 14 mars.



På torsdag (20/2) kommer Eric och Chris från amerikanska Left Hand Brewing och gästar Taylor & Jones with a Twist i Stockholm. Från kl 18 finns de på plats och minglar. Dessutom finns St Vrain, Milk Stout, Wake Up Dead och Fade To Black från Left Hand att prova på plats om du missat dem vid deras bolagssläpp eller helt enkelt vill dricka dem igen.



Brekeriet har släppt sin minifilm "This is Brekeriet" som gjorts tillsammans med Colibri Television.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar