Inför Linköping Beer Expo 2014

, , Inga kommentarer
Folkvimmel på Beer Expo 2013

Om lite mindre än tre veckor är det åter dags för Linköping Beer Expo, som i år hamnar i nya lokaler. Flera gamla favoriter återvänder bland utställarna samtidigt som några nya intressanta namn har nästlat sig in i uppställningen. Dessutom har provningsschemat utökats och ser intressantare ut än någonsin.

Till att börja med har alltså Beer Expo ny plats sedan den gamla lokalen gått i konken. I år kommer festivalen istället att hålla till vid Brigaden, en lokal som redan testkörts av systerfestivalen Whisky Expo och rapporteras fungera bra. Från Linköping C är det ungefär samma avstånd, 2,6 km till fots, som det var till de gamla lokalerna. Det går även bussar mer eller mindre hela vägen fram, förslagsvis tar man buss 2 från centralen.

Som vanligt ställer studentpuben VilleValla ut med en monter där man kombinerar utbuden från Brill och Galatea. Där räknar jag med att det kommer dyka upp en hel del godsaker! Nya importören Constant Companion gör också en av sina första ölfestivaler i Sverige och är en av mina förhandsfavoriter bland de nya utställarna. Jag hoppas på många suröl och märkliga tyskar i deras monter.

Det är också flera bryggerier som besöker Beer Expo för första gången. Bland dem de hajpade göteborgarna hos All In och Beerbliotek samt det helt startade Brygghuset Finn som kommer ut med sina första öl lokalt på Systembolaget bara en vecka innan festivalen. Att festivalen dessutom gästas av bryggerier som Oppigårds, Malmö Brygghus, Brekeriet och Närke Kulturbryggeri gör inte saken sämre.

Bland ölprovningarna står bland annat provningen med Thornbridge bryggare Rob Lovatt och en öl- och matprovning ut som två potentiella höjdpunkter. Överlag ser provningsschemat bättre och fylligare ut än någonsin tidigare. Det ser dessutom ut som att jag kommer att springa runt som en slags ölvärd även i år, fast jag blir troligen ensam då mina kumpaner från förra året är upptagna på annat håll. Magnus ska nämligen hålla i ett flertal provningar i ovannämnda späckade schema, Jens står i Belgoklubbens monter och Uffe kommer nog inte till festivalen alls.

Jag hoppas på att träffa några av er där. Jag kommer vara lätt att känna igen i min illgröna tröja så kom gärna fram och säg hej.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar