Blandade smånyheter XXVI

, , Inga kommentarer
Lite blandade smånyheter såhär på måndagsaftonen då. Närke söker bryggare, BMD på gång i Stockholm, ICA släpper ölglas i samarbete med Orrefors Kosta Boda och så har det delats ut stipendium. Smånyheterna i sin helhet hittar ni nedan.

Kultförklarade Örebrobryggeriet Närke Kulturbryggeri söker en ny bryggare.
En av våra bryggare har slutat sin anställning hos oss. Därför söker vi en bryggare på heltid med tillträde snarast. Arbetet förutsätter intresse och ansvarstagande och kräver praktiskt och tekniskt handlag. Sänd intresseanmälan till info@kulturbryggeri.se



Bishops Arms Folkungagatan ordnar Beer Makers Dinner med Stockholm Brewing. 5 rätter, 5 öl, 679 kr. Börjar torsdag kl 19, sista anmälningsdag imorgon (tisdag). Anmälan sker via mail, telefon eller direkt i baren.



Årets Franz Heiss-stipendium har annonserats. Vinnare av det Stora Stipendiet blir Joakim Gustafsson på Carlsberg Sverige, för en del också känd som mannen bakom ölbloggen Good Morning Beer Lovers och hembryggeriet Seatown Brewing. Det Lilla Stipendiet går till Christian Valdt som är transportchef på Bibab som sköter Spendrups transporter. Franz Heiss var bryggare på S:t Eriks Bryggeri på Kungsholmen på 1860-talet och även delägare i Hamburgerbryggeriet. 



ICA och Orrefors Kosta Boda lanserar en ny glasserie, O:N, som startar med två vinglas och ett ölglas (en kupa). Fler glas i serien ska komma senare men det är oklart om det blir några fler ölglas.



Oskar Blue's har under lång tid haft lite kul med datumstämpeln i botten på burkarna som skickas till Sverige, med klassiker som "Bork bork bork". Nu senast blev det lite extra uppmärksammat då texten "knullrufs" dök upp på undersidan av burken. Enligt uppgift ska det vara en automatisk översättning av "bad hair day", som visst slog lite snett.



Sahtipaja är på en liten taptakeoverturné och efter en sväng till Hamnmästaren i Malmö i lördags kommer turen till Brewer's Beer Bar i Göteborg imorgon tisdag. 5 Sahtipajaöl på fat och bryggaren Timo finns på plats från kl 18.00.



Samarbetsölet mellan Cigar City, Brewski och All In, en dubbel-IPA med mango och havtorn, är på gång att släppas. Namnet blir Culebra, som betyder orm på spanska men som också är en speciell typ av cigarr som kan beskrivas som tre ihoptvinnade cigarrer som gör att den ser ut lite som en ormhög.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar