Hembrygdstest: Nolsterbrew Svarta Pisten Mackmyrafatslagrad

, , Inga kommentarer
Ett par goda vänner har bryggt en imperial stout på sitt hembryggeri som sedan fått ligga på whiskyfat från Mackmyra ett litet tag. Jag fick en liten flaska av denna godbit som en tidig julklapp och efter att ha spenderat tio minuter på att bryta mig igenom vaxet blev mödan belönad med en riktigt härlig öl.

Jag var nära att båda hugga mig själv i fingret och krossa flaskan men till slut var vaxet borta. Ett litet äventyr i sig som, på sitt sätt, gjorde det extra kul att få dricka ölen efteråt. Jag har inte varit något vidare förtjust i de få Mackmyror jag har provat, men de ungefär lika få öl som lagrats på Mackmyrafat som jag haft förmånen att prova har däremot varit riktigt goda. Det här var inget undantag.

Doften har en mycket tydlig whiskyton. Inte av bourbon vilket är lite vanligare i ölsammanhang, utan maltwhisky. Däremot är det inte alkoholstint. Smaken har också tydliga övertoner av whisky tillsammans med en rejäl kropp som bjuder på riktigt mörk choklad, rostade toner och lite lakrits. Den lätta kolsyrningen är alldeles lagom för ölet.

En riktigt bra öl som förgyllde min kväll.

Tack Mattias och Johan, och God Jul till er med!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar