Ölrecension: Prairie Pirate Bomb

, , 1 kommentar
Det hajpade Oklahomabryggeriet Prairie nådde Sverige genom samarbetsbryggningar med bland annat Amager, Evil Twin och Mikkeller. Nu har även deras egna öl börjat dyka upp på krogarna efter att Galatea börjat ta in deras öl. En av dessa är Pirate Bomb, en romfatlagrad variant av deras kryddade imperial stout.

På hela 15 % värmer den här bomben duktigt i vinterkylan. Alkoholen är däremot farligt gömd och märks inte alls i smaken. Istället är det fullt av kakao, vanilj, chili, karamell och lätt rostade smaker. Det hela avslutas med en mild chilihetta.

Rom då? Nja, fatlagringen är faktiskt inte särskilt tydlig och hade någon sagt att det var vanliga Bomb jag hade i glaset hade jag nog inte protesterat, även om man kanske känt skillnad om de provades mot varandra.

Kroppen är fyllig och söt utan att bli löjligt sliskig, och en för stilen rätt så lätt beska väger upp det hela lite mot slutet tillsammans med kryddhettan. Sötman passar fint in med smakerna och stör i alla fall inte mig det minsta.

Det sägs för övrigt att den här godbiten och den vanliga Bomb är på väg in till ett tillfälligt släpp på Systembolaget under våren.


1 kommentar:

  1. spännande! om det skulle komma ett tilfälligt släpp med dessa godbitar: lägger du ut ett inlägg då som påminnelse?

    SvaraRadera