Lokalkollen: En Riktig Stor Stark från Strömsholms

, , 1 kommentar

Strömsholms släppte nyligen sin första ljusa lager och analog med sin lättöl En Riktig Lättöl har man valt att döpa denna till En Riktig Stor Stark. Något av ett vågat statement i sin allra första ljusa lager. Tyvärr visade det sig att de inte håller upp till vad de lovar.

Snarare än en fräsch och tuff ljus lager som flödar av centraleuropeisk tradition i form av pigg men mild humlekaraktär och en smakprofil som är fyllig och behaglig från början till slut får vi något som snarare liknar de riktigt urvattnade och smaklösa amerikanska industrilagerölen. Trots att den kommer från ett svenskt mikrobryggeri.

Det är inte så att det kryllar av felsmaker. Inte alls. Problemet är åt andra hållet, det smakar alldeles för lite överhuvudtaget. Så pass att en klassisk svensk stor stark nog kan beskyllas för att större (men kanske inte bättre) smak. Det smakar helt enkelt väldigt lite. Urvattnat. Visst kan man göra tolkningen att en stor stark ska smaka lite för att bli lättdrucken för den stora massan, men nu har Strömsholms trots allt ändå skrivit på etiketten att det ska vara en förhållandevis smakrik lager.

Därmed kan man väl misstänka att de inte är helt nöjda och slipar på receptet till nästa bryggningen, för det här håller inte just nu. Särskilt inte för 27,70 kr per halvliter. Eller vad säger du, Darren?

1 kommentar: