Att köpa Westvleteren 12

, , 7 kommentarer
...visade sig vara väldigt svårt via Systembolagets webblansering där de 1488 flaskorna tog slut på några sekunder. Någon form av rekord måhända? Imponerande om inte annat. Men det finns fler sätt att köpa denna åtråvärda öl för den som inte fick några i.

Om man köper dem på plats vid bryggeriet får man vanligtvis köpa två backar. Dessa måste förstås förbokas via telefon och din beställning kopplas till en viss dag, registreringsnummer på bilen och ditt telefonnummer. Utan bokning, inget köp. Ibland är det max en back per person/bil/telefonnummer som gäller men det får man i sådana fall reda på vid bokningen.

Nåväl, två backar ger 48 flaskor och med pantkostnad för flaskor och backar inräknat går det loss på totalt €102, eller ca 850 svenska kronor med dagens kurs. Det betyder att du har 5150 kr att spendera på att ta dig fram och tillbaka till bryggeriet innan det totala styckpriset per flaska blir högre.

Från Malmö till Westvleteren är det ca 100 mil och från Stockholm är det ca 170 mil. Med en milkostnad på 10 kr kostar det alltså omkring 2000 kr tur och retur med bil från Malmö och 3400 kr från Stockholm. Även med två hotellnätter och lite mat på vägen kan man alltså få tag på 48 flaskor Westy till ett totalpris av max 6000 kr, dvs 125 kr styck.

Eller så kan man förstås ta en längre bilsemester i Belgien och passa på när man ändå är där.

7 kommentarer:

 1. Eller så beställer man från belgisk ölshop :)

  SvaraRadera
 2. Fragan ar vad som ar mest prisvart, 1 st West10 eller 3 st Rochefort10. Ungefar samma totalpris pa SB. Jag valjer nog det senare alternativet. Lattare att fa tag i ocksa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. West 12 skulle det sta. Dumma mobil. :-)

   Radera
  2. Ja, jag kommenterade ungefär samma på något annat ställe. Rochefort 10 kostar en tredjedel av Westy 12 och är på Ratebeer rankad som världens nästa bästa i stilen (och 9:e bästa i världen, alla kategorier). Ändå säljer Rochefort 10 så dåligt att den förpassats till T9 och Westy säljer slut på sekunder. Å andra sidan kan jag tänka mig att om Westy låg i ordinarie och det var Rochefort som kom i ett exklusivt webbsläpp så skulle det bli samma historia där med.

   Radera
  3. Hehe, ja du har nog ratt, exlusiviteten hos West paverkar sakert mycket.

   Radera
 3. Du glömde räkna in färjan Helsingborg-Helsingör/Rödby-Puttgarden alt. broavgifter. Ca. 2000:-

  SvaraRadera
 4. Tack för dessa trösterika ord! Tilläggas kan att resenärer kan prova belgarna på fat. Särskilt de ljusa är underbara på fat.

  SvaraRadera