Lokalkollen: Beer Expo special

, , Inga kommentarer
Under den mycket väl genomförda Linköping Beer Expo fanns det tillfälle att prova några av de nya ölen i det lokala beställningssortimentet. Jag prickade in några av dessa under festivalen och det visade sig vara några riktiga guldkorn.

Brekeriet Cassis är förvisso redan helt slutsåld på Systembolaget men den fanns att prova i Linköping och verkar även dyka upp på några av vårens kommande festivaler. Om du är en av dem som fått tag på Cassis kan du skatta dig lycklig för även denna batch är riktigt bra. Doften sprudlar av svartvinbärssaft medan smaken sätter in vuxenpoängen med en glad syra som backar upp en enorm mängd svarta vinbär. Det hela toppas av med en klick funkighet, som grädde på svartvinbärsmoset.

Oceans Arbetarporter fick inte ha "Järntorget" med i namnet när den säljs på Systembolaget för att det inte ska göra reklam för Bishops Arms Järntorget. Med eller utan Järntorg är det en fantastiskt trevlig imperial porter som hade gjort Veiron i ottan stolt. Mjuk och behagligt chokladig i sin karaktär men också med stor pondus. Lättare drag av kaffe och torkad frukt ger djup i smaken. Upplevelsen toppas av en gräddig munkänsla. Väl värd att beställa!

Eskilstunas Black IPA är en vidareutveckling av deras Vinter. Receptet har blivit lite lätt justerat och självklart har den fått ny etikett. Smakmässigt liknar den Vintern med en del lakrits och mycket grapefrukt, kanske med lite mindre choklad och kaffe än tidigare. Lite råare än tidigare, på ett bra vis, den får lite mer umph. Vore intressant att prova mot Sigtuna Dark Easter Ale och Mohawk Black Coffee IPA Easter Edition.

I april kommer också en ny kul Brekerietöl i det lokala sortimentet, nämligen Breidur som bryggts med mango och äpple. Den fanns också på festivalen och var frisk och härlig, men mer om den senare.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar