Ölrecension: De Molen Haver & Gort

, , Inga kommentarer
Haver & Gort är ytterligare en ordentligt mörk och stark öl från bryggeriet i Bodegraven. De Molen har som vanligt när det gäller den här typen av öl också lyckats bra med den. På 12,3 % och fatlagrad på Speysidefat finns det en del att leka med för smaklökarna.

På typiskt Molenmanér bildas ett stort skum vid upphällningen, överraskande stort för en så stark öl faktiskt. Stort och mörkt gäller således både öl och skum. I doften finns en touch whisky som komplement till de mer kraftfulla smakerna av choklad, ek, tobak och rostad malt. Trots de tunga doftassociationerna är den len i aromen och inte särskilt överväldigande. På ett bra sätt.

Smaken är tung och kraftig men samtidigt med en härligt gräddig munkänsla. Visst finns det toner av whisky men det är snarare eken i sig som slår igenom i doften. Chokladsmakerna blandas upp med nyanser av havregryn, torkad frukt och lite lakrits. Alkoholen är beundransvärt väl dold.

Allt sammantaget är det en bra öl men för mig tappar den lite på att den inte riktigt levererar en smakstyrka som motsvarar dess alkoholstyrka. Gott men onödigt starkt helt enkelt.


0 kommentarer:

Skicka en kommentar