Fiz - bryggerispel till mobilen

, , Inga kommentarer

Har du alltid drömt om att driva ett eget bryggeri men har inte riktigt pengarna eller tiden som det krävs? Då är det nya mobilspelet Fiz the Brewery Management Game något för dig. För bara några kronor kan du driva ett eget litet bryggeri direkt i mobilen.

I Fiz, som gjorts av Bit By Bit Studios och finns till både Android och iOs, anställer du ditt bryggteam, uppgraderar utrustning och får mer erfarenhet ju mer du brygger. Dessutom gäller det att sälja sin öl på rätt marknad och till rätt pris för att maximera sina intäkter. Olika event och utmaningar dyker upp titt som tätt och hjälper dig att låsa upp nya ingredienser, recept, uppgraderingar med mera.

Man kan också komponera egna recept utifrån de ingredienser man har tillgängliga men det krävs att man prickar in ett av de förprogrammerade recepten för att kunna brygga det. Annars låses alltså fler och fler recept upp under spelets gång. Sedan gäller det att balansera kvalitet, volym och produktionstid utifrån den personal och den utrustning man har.

Vidare kan man göra marknadsundersökningar på de olika marknaderna för att se hur köpstarka kunderna hos olika återförsäljare är och vilka stilar de är mest intresserade av. Spelet känns lagom komplext och utmanande med en lagom brant inlärningskurva. Däremot kan det bli något ensidigt då det inte erbjuder särskilt stor variation, varken i grafik eller i spelhändelser.

Spelet kör sedan med rullande tid (med möjlighet att pausa). På min Samsung Galaxy S3 går det väldigt snabbt att starta upp spelet och man kan spela både korta och långa stunder i taget. Nästa gång du kör igång spelet tar det vid där du slutade sist. Det kostar för närvarande omkring 12 kr att köpa spelet men då slipper du reklam i spelet och det finns inte heller några in-game-köp dvs att du behöver betala riktiga pengar för att få uppgraderingar eller pengar i spelet.

Spelet är helt nytt och medan det finns småsaker att slipa på är det redan nu köpvärt för en ölnörd som vill kunna fördriva lite tid på mobilen emellanåt. Medan bristen på variation i spelet är lite tråkig ser jag ett stort plus i att det är snabbladdat, går att spela i hur korta eller långa omgångar man vill och förstås att det handlar om öl.

Länkar till spelet: Google Play och AppStore

0 kommentarer:

Skicka en kommentar