Lammburgare och Brooklyn Silver Anniversary

, , Inga kommentarer

Nu är det (förhoppningsvis) slut på julmat och efter all julmatlagning kan man lätt känna ett behov av lite enkel mat. Den här lammburgaren är lätt att fixa, ger ett härligt smakmässigt avbrott från julmaten och påminner om varmare tider. Till den är Brooklyn Silver Anniversary i sin härliga storflaska ett mycket bra dryckesval.

Burgare:
500 g lammfärs
2 vitlöksklyftor
1 ägg
hackad färsk basilika
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Chevrekräm:
100 g chevre
1 dl creme fraiche
1 krm svartpeppar

Tillbehör:
Grekiskt lantbröd
Isbergssallad
Körsbärstomater
Stekta squashskivor

Rör ihop färs med pressad vitlök, ägg och kryddor. Forma färsen till 4-5 burgare. Mosa osten och blanda med creme fraiche och peppar till en slät kräm. Stek burgarna i smör och olivolja. Skiva bröd och rosta. Servera.Denna snabba, enkla rätt är en härlig sommarlunch på verandan men är också härligt värmande i vintertid och tar en bort från kylan och mörkret för en stund.

Brooklyn Silver Anniversary som släpptes på Systembolaget lite tidigare i höstas och fortfarande finns kvar i många butiker är ett utmärkt val till. Den är en något upphottad variant av deras klassiska Brooklyn Lager som i sig passar perfekt till vanliga burgare. Denna burgare blir lite kraftigare i smaken och mår bara bra av ett större öl till. Den brödiga grunden knyter an till det rostade brödet och de lite karamelliserade smakerna tillsammans med den lätta sötman gifter sig med köttet. Den är också kraftigare humlad än sin lillebror och humlen, som är en blandning av tyska och amerikanska sorter, spelar väldigt snyggt mot lammets viltliknande smak.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar