Julölsrecension: Baladin Nöel Café

, , Inga kommentarer
I måndags släpptes denna lilla rackare för styckvis beställning i beställningssortiment. Baladin hittar då och då på variationer på deras vanliga julöl och i år blev det alltså en med kaffe i. Men kom ihåg att Systembolaget har mycket att göra så här års och man ska beställa innan 10:e december för att Systembolaget ska kunna garantera leverans innan jul.

Kaffet kommer från Honduras och Guatemala och ger en tydlig men mild fruktig kaffeton som blandar sig väl in i grundölet. Kaffesmakerna är inte alls så aggressiva och rostiga som i många andra kaffeöl som getts ut på svenska marknaden på senaste tiden.

Utöver kaffetonerna är ölet dovt fruktigt med en hint av nougat och nötter, kanske något tillbakadragen smak. Mot slutet drar smaken iväg mot romrussin och en liten alkoholton kan kännas av.

För ett öl på 9,0 % vill jag att det ska smaka mer men smakerna blommar aldrig ut, lyfts aldrig fram. Däremot gillar jag verkligen användandet av kaffe och hur väl de gifter sig med de andra smaker som ändå finns där. För 39,50 kr för 33 cl är det nog ändå 5-10 kr för dyrt för att bli prisvärt i min bok.Den recenserade flaskan var ett varuprov

0 kommentarer:

Skicka en kommentar