Porterstekens julklappstips 2013

, , 1 kommentar
Det nalkar mot jul och det är dags att ordna julklappar på ett eller annat sätt. Man behöver inte ta till flaskorna, det finns massor av ölrelaterade saker i icke-flytande form att ge bort till jul. Här är tips och inspiration till dig som förbrilt letar efter klappar till de ölintresserade som varit snälla i år.

En prenumeration på c/o Hops är förstås den ultimata julklappen, givet att mottagaren inte redan har en egen prenumeration. Passar mottagare med allt från ett begynnande ölintresse till djupaste ölnörden. För 499 kr får mottagaren fem nummer och beställer du senast söndag får du nästa nummer i brevlådan under nästa vecka. Just nu finns det också ett smart julklappsalternativ så att första numret kommer till en annan adress än de efterföljande. Det vill säga, du kan få första numret hem till dig själv så att du kan slå in det och lägga under granen medan följande nummer kommer direkt till mottagaren. Är 499 kr i saftigaste laget går det att köpa lösnummer för 119 kr styck. Beställer gör du här. Jag är med och jobbar med tidningen men skulle utan tvekan rekommendera den även om jag inte gjorde det.

Ge bort lite ölkonst! Ta en snygg ölbild och rama in, eller hör av dig till någon ölfotograf och se om du får använda (eller köpa) någon av dennes bilder om du inte får till en egen. Eller skapa ett snyggt kollage av kapsyler som du limmar fast på en platta och glasar in. Ett tips för att inte böja kapsylerna med öppnaren är att lägga en enkrona på kapsylen när du öppnar. Alternativt kan man förstås använda hävstångsmetoden med bestick, tändare, snusdosa etc för att slippa böja dem. Bara fantasin sätter gränser!

Ölböcker är en populär gåva men det finns tyvärr många ölböcker där ute som kanske inte riktigt håller måttet. Köp därför inte första bästa utan ta dig tid att välja en som är bra. För den som vill lära sig mer om öl rekommenderas Den Stora Ölboken av Jan-Erik "Janko" Svensson och till den som gillar att läsa om personerna bakom ölen är Mikrorebeller av Jonas Abrahamsson en utmärkt klapp. Båda titlarna är utgivna under året.

Upplevelser är populära att ge bort och upplevelser i ölform duggar tätt efter nyår. Belgoträffen i Uppsala, Linköping Beer Expo, SM i hembryggning i Linköping och det något osäkra kortet En Öl & Whiskymässa i Göteborg är några av de större evenemangen under 2014s första månader, samtliga med biljetter för ett par hundralappar.

Se även julklappstipsen från 2012 och 2011, många av dem är fortfarande vettiga.

1 kommentar:

  1. Finns blaskan i någon fysisk butik så man kan bläddra lite i den eller måste man "köpa grisen i säcken"?

    SvaraRadera