Porterstekens julklappstips 2012

, , Inga kommentarer
Som vanligt så här års kommer julen allt närmare och närmare, och med den följer julklappsstressen. För att hjälpa er hitta julklappar till era ölälskande nära och kära, eller för den delen tips på vad ni själva kan önska er, kommer här Porterstekens julklappstips 2012.

Ölkonst
Förgyll mottagarens väggar med härlig ölkonst. Till exempel konsttryck med etikettmålningarna från Mikkeller K:rlek som att beställa på canvas och papper, via Brill. Eller varför inte en rejäl målning med fritt ölmotiv från de amerikanska ölmålarna Cara & Louise. Spana in deras målningar här och lägg en beställning. Väldigt överkomliga priser för vad man får! Hinner knappast fram innan jul men nått så fint kan mottagaren tåla att vänta lite på. Eller kom ihåg det till nästa jul eller födelsedag.


SHBF's hembryggarkurser
För den som vill ge bort en rivstart i hembryggarvärlden anordnas det hembryggarkurser med Svenska Hembryggareföreningen (SHBF) runt om i landet. Ett års medlemskap ingår dessutom i priset för ickemedlemmar. Läs mer om priser och orter här.

Det Lilla Köksbryggeriet
Ett enkelt och förhållandevis billigt sätt att komma igång med hembryggning och prova på det i hemmets vrå istället för på kurs. Med Det Lilla Köksbryggeriet får man ett grundläggande startset med utrustning och ingredienser för att göra en liten, enkel sats öl. Utrustningen ska kompletteras med sådant som man har i köket så läs på innan vad mer som behövs. Beställ före 16:e december för att få hem innan jul. Det är dessutom fri frakt året ut.

Ölglas
Alla behöver ett gäng sjysta ölglas! För den som inte har några ölglas alls är det en bra start med ett sexpack kupade ölglas på fot. Har mottagaren redan en enklare uppsättning ölglas kan man alltid utvidga och fördjupa den. Glas som går ihop med favoritölsorten, glas för en viss stil (t ex weissbierglas) eller varför inte ett set med lite finare glas från t ex Orrefors eller Spiegelau.


Dessutom kan ni ju såklart titta tillbaka på förra årets julklappstips.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar