Om Belgoträffen 2013

, , 4 kommentarer
Om du bor i Uppsala med omnejd och är sugen på att förkovra dig i belgiska ölstilar en hel eftermiddag är det bara att skriva upp 9 februari 2013 i kalendern. Då går Belgoträffen av stapeln nästa gång, en hembryggarträff med öl i enbart belgiska och franska stilar.

Efter att ha huserat några år i Bridgens Hus mittemot Mosquen i Uppsala flyttar man några kvarter västerut till Fyrishov, som också det ligger på gångavstånd från centralstationen. Tiderna som gäller är kl 12-17 och vill man rösta i folkets val är det bra att komma dit i tid eftersom röstinlämning brukar vara ganska tid samt att en del öl kan ta slut fort.

Belgoträffen är alltid en trevlig tillställning och jag rekommenderar alla som är ölintresserade och har möjlighet, att ta sig dit. För SHBF-medlemmar kostar inträdet 200 kr och för de som saknar medlemskap kostar det 220 kr. I entréavgiften ingår också alla smakprover (man får ju inte ta betalt för hembryggt öl). Jag har inte sett någon information om hur det blir i år men jag tror inte att det brukar ingå provningsglas, utan man får låna ett enklare glas. Har man möjlighet kan det därför vara smart att ta med ett eget glas hemifrån.

Efteråt brukar det alltid samlas folk på O'Connors för fortsatta trevligheter.

Vi ses väl där?

4 kommentarer:

 1. Jag kommer troligtvis dit. Det anordnas en bussresa som kommer gå via Frövi och Örebro till Uppsala över dagen. Arrangörer är Frövifors Maltvänner.

  Angående glasen så skulle jag snarare rekomendera att använda de glas som finns på plats. Mest för att undvika förvirring vid hemgång. Det brukar vara bra glas dessutom, rätt så små kupor som passar bra till små smakprov.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du blir inte kvar på kvällen alltså?

   2011 var det bara SHBF-medlemmar som fick bra glas (små kupor som du säger), medan icke-medlemmar fick typ raka glas i halvpintstorlek (kommer inte ihåg exakt hur de såg ut). Jag tänker då ta med mig eget glas, kanske ett av mina SM-glas.

   Radera
 2. Jaha, det var jag inte medveten om, trodde alla fick de där små glasen. Ja då skulle jag också ta med eget glas.

  SvaraRadera
 3. Ölglas ingår i entréavgiften. Fina glas med Belgoträffen logotyp

  SvaraRadera