Botar öl förkylning?

, , 1 kommentar
Humulones kemiska struktur (Bild för fri användning)
Prosit! På väg att bli förkyld? Under veckan har det kablats ut nyheter om att öl kan hjälpa mot förkylning. Men är det så enkelt?

Forskare har kommit fram till att humulone bekämpar RS-viruset. Humulone är en av flera alfasyror i humle, så leta reda på en välhumlad öl och drick med gott samvete, om du nu känner dig förkyld.

Eller? Enligt vissa forskare behöver man konsumera uppåt 10 liter öl för att det ska bli betydande effekt. Å andra sidan räknar de säkerligen på blasköl med lite humle i. Andra forskare menar dock på att positiva effekter märks redan efter att man druckit en flaska öl. Kanske har de räknat på någon humledominerad öl?

Upptäckten har lett till att japanska Sapporo Breweries nu ska försöka utveckla alkoholfria produkter med humulone. Det finns nämligen inget vaccin mot RS-virus. Problemet är bara att humulonen för med sig en bitter smak, som vi ju tycker om i öl, men som inte passar lika bra i antivirusdrycker för barn (som kan få starkare men av RS-viruset).

1 kommentar:

  1. Tja vad gjorde vikingarna. Inte va dom borta när det bjöds ut,, inte jag i alla fall. Rinnande näsa, hosta, samt 37.5 i temp. Några humle sitter att gött ändå, i dessa kristider. Tack för ett fett bra inlägg. Folk behöver,fria val. 🙄🤗

    SvaraRadera