Ölrecension: Brewdog Libertine Black Ale

, , 1 kommentar
2012 blev året då svart-IPAn kom till Sverige. Libertine Black Ale från Brewdog har ännu inte dykt upp på Systembolaget men det skulle inte förvåna mig om den gör det snart. Brewdogs öl har ju en tendens att göra det, förr eller senare. Jag har inte alltid förstått svenskarnas extrema vilja att ösa spadtag med pengar på Brewdogs öl men här har vi en öl som är riktigt god och väldigt prisvärd.

Denna genomsvarta skapelse är precis den typ av svart-IPA som jag gillar, nämligen en som inte har en alltför kraftig kropp och låg rostighet, vilket låter humlen arbeta relativt ostört. Här är det choklad och, karamell och en mycket lätt touch av kaffe som bygger grunden medan en blandning av gran, gräs och grape kryddar till det hela, toppat med lite tropiska frukter.

Humlen och malten spelar i samma lag här, vilket inte är fallet i alla svart-IPA, och lyfter tillsammans fram en härlig smakbild. Sötma och beska ligger i god balans, där beskan tar över i slutet och ligger kvar i eftersmaken på det där härliga sättet. Det här är en sådan där härlig typ av öl som man kan råka dricka upp farligt snabbt eller för den delen sippa på i en god timme.

Den här flaskan köptes via Brewdogs webshop och kostade där £2,39 (ca 25 kr) och deras priser ligger i linje med vad priset för deras öl brukar bli på Systembolaget. 25 kr vore riktigt prisvärt för en så bra svart-IPA. Bara att hoppas att den dyker upp!

1 kommentar:

  1. hur funkar det när man handlar från deras webshop?

    SvaraRadera