Blandade smånyheter XXIV

, , Inga kommentarer
I den senaste samlingen av blandade smånyheter rör det sig återigen om hembryggartävlingar, samarbetsbrygder, Mikkeller-utbrytare och svenska öl som vill till belgiska öltävlingar. Läs allt om ett här och kolla in musikvideon om hantverksöl när ni ändå är på G.

Omnipollo och Siren ordnar en ny hembryggartävling där vinnaren får brygga en öl på Siren tillsammans med Omnipollo. Senaste (och första) gången de ordnade en sådan här tävling vann Rick Gordon Lindqvist och fick brygga sitt öl Näcken på Siren, som sedermera släpptes på Systembolaget i limiterad utgåva. Allt du behöver göra för att vara med och tävla är att skicka in din hembrygd till Omnipollo. Endast en bryggare per brygd, men hur många brygder som helst per bryggare. Det är inte nödvändigtvis vinnarölet som kommer att bryggas.



S:t Eriks och Samuel Adams har bryggt en öl ihop. Prototypen gjordes under S:t Eriks Bostonbesök i somras och har nu gjorts i större skala på S:t Eriks i Sverige. Det handlar om en öl med tranbär och lingon som kommer att lanseras på den svenska marknaden under hösten.



Thomas Schøn, som tidigare jobbat med Mikkeller, har brytit sig loss och startar nu sitt eget bryggeri Rocket Brewing tillsammans med kocken Kim Agersten och entreprenörenUlrik Lehrskov-Schmidt. Själva bryggeriet ligger i ett gammalt slakteri i Harslev utanför Köpenhamn. Premiär för de första ölen beräknas bli den 10:e september.



Cask Sweden söker just nu en Brand Manager / Produktutvecklare till sin verksamhet. Cask importerar öl från bl a Brewdog och Boulevard till Sverige. Mer detaljer om tjänsten de vill tillsätta hittar du här.



På lördag är det dags för sommarens sista Brekeriet Bar. Imponerande öllista och annat kul utlovas!



Min vän Jens Skrubbe, mannen bakom skrubbe.com och en stor del av Pressklubben, driver en kampanj för att få sin öl, Södvik Säsong, skickad till Brussels Beer Challenge. Om du vill stötta kampanjen kan du göra det här, det finns fina belöningar för de som stöttar, bl a exklusiva provningar med Skrubbe själv.



Pilsner.nu påstår på sin Facebooksida att Brewdog och Weihenstephaner ska göra en samarbetsbrygd. Spännande!



Kanadensiska hiphopartisten Cee har gjort en låt och musikvideo som en hyllning till hantverksöl. Låten heter Brewheads och musikvideon kan ni se här nedan. Videon är fri att sprida i sociala medier.


0 kommentarer:

Skicka en kommentar