Churchill Arms har slagit sig in på Uppsalas ölscen

, , Inga kommentarer

Churchills Arms är ett av Uppsalas nyare vattenhål med kvalitetsöl i kranarna. Det är också ett av få ställen i Uppsala som erbjuder kombinationen bra öl och uteservering så när värmeböljan låg på passade jag på att glida dit och testa utbudet på både öl och mat.

På ölfronten har de inte riktigt lika stort utbud som varken O'Connors eller Pipes of Scotland men de har istället en del som de andra inte har. Alla tre ställen ligger dessutom inom gångavstånd från varandra och man kan med lätthet ta en runda runt alla tre ställen på en kväll. Det som stack ut bland fatölen just den här kvällen var en berliner weisse vid namn Lemon & Lime Sour från Tiny Rebel som dessutom passade riktigt fint i den rådande värmen.


Jag gick all-in på en trerätters och började med en ost- och charkuteribricka som kändes alldeles lagom stor som förrätt. Ett urval av goda ostar, rökt bacon, salami och därtill lite passande tillbehör. Enkelt men gott och med bra storlek för en förrätt. Plus i kanten för rökt bacon!


Till varmrätt drog jag in vad som verkar lite av deras specialitet, halvmeterskorven, vilket är precis vad det låter som och som serveras med pommes, egengjord senap, salsa, aioli och grillad majskolv. Salsan tyckte jag inte var någon höjdare men det spelade inte så stor roll då senapen var riktigt god. Korven i sig var förstås också bra. Man ska dock vara hungrig för att orka en sådan best. Ärligt talat hade den nog räckt till två. Till den dracks en Sierra Nevada Pale Ale från deras fasta utbud på fat som också rekommenderades till denna rätt. Inte alls dumt att återvända till en sådan klassiker emellanåt och den passade även fint till maten.

Avslutningsvis blev det en chokladkaka med vaniljglass och blandade marinerade bär. God glass men kakan kändes väl sockrig och grynig. De marinerade bären passade däremot fint till. Oh well, ändå en godkänd efterrätt. Att de fått in Cigar City Hopped To The High Seas var riktigt roligt och den smakade också riktigt bra.


På menyn i övrigt finns rätt så typisk pubmat, så som chicken wings, ribs, burgare, moules mariniere, fish n' chips och caesarsallad. Ungefär det man förväntar sig. Hela menyn finns här. Som man kan se i menyn är också priserna rätt så humana. Servicen var också trevlig och jag upplevde inte att man fick vänta länge på maten. Uteserveringen går visserligen längs med S:t Olofsgatan som är hyfsat vältrafikerad men det är inte så pass att det blev någon större störning men så tycker jag också det är mer trevligt än störande när några motorcyklar brummar förbi.

Medan både Pipes och O'Connnors har större ölutbud finns det all anledning att svänga förbi Churchill Arms ibland också, särskilt sommartid. Fullt godkänt som klassiskt pubhak med lite bättre ölutbud.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar