Ingrid skjuts upp, igen

, , Inga kommentarer

Hello My Name Is Ingrid, hjortron-DIPAn som Brewdog från början bryggde för svenska marknaden i samarbete med BeerSweden-Darren har varit på ingång för att släppas i Sverige för tredje gången. Från början skulle den släppas redan i början av april men blev uppskjuten till maj. Under förmiddagen har det på Systembolagets produktsida kommit en blänkare om att den blir uppskjuten igen.

Nu är det 1 juni som verkar gälla för släpp, detta trots att den redan skickats ut till 11 av de cirka 40-50 butiker som ska lagerföra den. Så sent som igår var den också med på Systembolagets skribentprovning inför släppet.

Det är ännu oklart varför den har skjutits upp, men jag kommer uppdatera detta inlägg när/om det kommer mer info. Det mest troliga torde vara att en försenad delleverans ligger bakom uppskjutningen. I det här läget, och särskilt med en humlefokuserad öl, är det ju extra trist att Systembolaget strikt bara släpper nya produkter första icke-röda dagen i varje månad. I början av juni kommer den redan vara tre månader gammal.

Uppdatering: Enligt leverantören Cask Sweden beror förseningen på en försenad leverans från bryggeriet. Enligt dem kan den också börja rulla ut på hyllorna i vissa butiker redan nästa vecka, vilket går stick i stäv med blänkaren på Systembolagets produktsida som säger att lanseringen flyttats till 1 juni. Jag inväntar svar från Systembolaget i frågan.

Uppdatering 2: Enligt personal på Systembolagets huvudkontor är Ingrid helt och hållet uppskjuten, ingen butik kommer ha den på hylla förrän junisläppet.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar