Ny ölserie på SVT - men blir det bra?

, , 6 kommentarer
SVT verkar hänga på ölkultursresan. I någon mån. Jag blir inte sådär jättemunter att av att titta (eller lyssna) på den här promon. Förhoppningsvis blir det bättre än vad som utlovas av promon, men efter de senaste eskapaderna i morgonsoffan är det svårt att vara optimistisk.

Okej, det är bara en trailer. Men vafan??!?! Kunde de inte gjort en lite positivare framställning av den spirande ölkulturen? Första halvan får mig att vilja skära mig i armarna och under andra halvan undrar jag om det är någon som är fast i 90-talets allmänna "det är bara tjeckerna som gör bra öl"-uppfattning som ska driva programmet.

Om två veckor får vi svaret, antar jag...

6 kommentarer:

 1. Det är ingen direkt munter ton som byggs upp, snarar en trist resa med surt slut...inget man blir sugen att se direkt, om man nu inte vill vara den negativa klagandes i soffan svensken...
  Men visst tänker jag ge det en chans iaf.

  MickeW

  SvaraRadera
 2. Ni tycker inte att ni är en aning negativa? Han säger ju att han trodde han visste allt om öl, men att han nu ser sig slagen av den nya generationen ölentusiaster. Det verkar ju vara vinklat som att han vill visa vilken enorm utveckling det har varit i Svenssons ölinteresse i modern tid.

  Men, det är klart, låt oss visa hur inkluderande och positiva vi ölentusiaster ägentligen är.....

  SvaraRadera
 3. Tobias Hoffback5 april 2013 kl. 11:18

  Jag tycker faktiskt att trailern verkar lovande. Är personligen ganska trött på att "mat/dryckes-program" alltid måste vara så glada och uppmuntrande. Detta känns mer som en informativ dokumentärserie om öl, vilket jag faktiskt föredrar. Sen att det är en göteborgare som leder serien känns ju enbart som pricken över i:et!!!

  SvaraRadera
 4. Fortfarande negativ? http://www.youtube.com/watch?v=PSRA7k_qEKA

  SvaraRadera
  Svar
  1. Får jag vara lite cynisk tycker jag att klippet på stan i Leuwen är både manipulativt och missvisande och därmed känns både lite fult och framförallt onödigt. Jag tror inte det hade varit några problem att ta två liknande mikroöl och gå ner på t ex Akkurat en sen kväll och få samma resultat. I grunden är det en bra poäng att ta upp i ett ölprogram riktat till "vanligt folk", men man kunde ha gjort det mycket snyggare. Men det här blir väl bättre TV helt enkelt.

   Intervjun med marknadschefen för Stella är däremot härlig :)

   Radera
 5. Själv tilltalas jag av ett behagligt tempo och drar vissa paralleller med klassiska Beerhunter

  /Uffe

  SvaraRadera