Ölrecensioner: To Öl Dangerously Close To Stupid

, , Inga kommentarer
To Öl har redan hunnit etablera sig bland svenska ölnördar som ett namn hålla utkik efter. Med flera snygga IPA och andra varianter på pale ale har de visat att de behärskar humlen och har även experimenterat med spännande extraingredienser i sina humledrivna öl. Dangerously Close To Stupid är dock ren och skär DIPA utan extra lullull, humlad med Citra och Centennial. 

Kanske var det för att jag provade denna direkt efter den utmärkta Beer Here Executioner IPA, men jag blev inte helt imponerad. Det är förvisso en rejäl humledos men den blir alldeles för oljig och tung för min smak. Trots att den verkar vara pinfärsk framstår den som en lätt åldrad DIPA. Maltkroppen är också den lite småkladdig och i kombination med humleprofilen missar man då lite av poängen med varför åtminstone jag vill dricka IPA. Fräschheten! 

Allt är förstås inte dåligt, det är i grunden en bra öl. Det känns bara som man träffat lite fel i hur man byggt upp sin DIPA. Honungssmaken i avslutningen blandat med en fruktsmak som närmast blir som nerkokt fruktsirap gör den inte till någon toppöl. Eller så är det bara jag som inte gillar den här stilen av DIPA.


0 kommentarer:

Skicka en kommentar