Ölrecension: Beer Here Executioner IPA

, , Inga kommentarer
Beer Here brygde Executioner för första gången 2011, då på Søgaards Bryghus för att fira ölets dag. Redan då var denna IPA från Danmarks mest kontroversiella bryggeri, när det gäller etiketterna åtminstone, mycket kompetent. När man nu har bryggt den igen på De Proef har den tagit ytterligare något snäpp upp.

Den härligt fruktiga aromen exploderar nästan ur glaset redan vid upphällningen. Den där mumsiga blandningen av grapefrukt, söt citrus och karamell som man känner igen från andra IPA man gillat är ett klockrent tecken på att det blir en öl att tycka om. Det är fräscht, det är rena dofter och det är väldigt piggt. Aromen är inte helt out of this world, men den är mycket trevlig.

Smaken levererar precis vad aromen utlovat. En pigg, fräsch smak med just grapefrukt, citrus och karamell i en trevlig kombination. En liten karamellsötma bär upp fruktsmakerna perfekt och supportar ölen men lämnar ändå plats för en ganska kraftig beska i slutet. Inte tokbesk utan lagom. Välavvägt. Inga krusiduller här, utan det är rent och snyggt med full fokus på de rätta smakerna.

Den här verkar vara väldigt färsk och om du ser den och känner dig sugen på en bra IPA är det inte läge att vänta. Den här är på sin topp nu.


0 kommentarer:

Skicka en kommentar