Blandade smånyheter

, , Inga kommentarer
Dags att samla upp lite smånyheter från senaste tiden. Som vanligt händer mycket spännande i ölvärlden. Vad sägs till exempel om chansen att få vara med på plats och brygga ditt eget ölrecept på Siren Brewing i England?

Under våren har Wicked Wine sökt nytt manskap på ölsidan. För några veckor sen blev det klart att Dan Ihrelius går in som produktchef för ölportföljen. Innan Dan gick till Wicked Wine jobbade han i flera år som ansvarig ölinköpare på Systembolaget och senast som kategorichef. ”Vi är väldigt glada över att få välkomna Dan till vårt team. Med hans erfarenhet och bakgrund så tror vi han kommer att passa perfekt och leda vår utveckling framåt ytterligare”, kommenterade Wicked Wines VD Mikael Mårdstam till Livets Goda.

Omnipollo ordnar hembryggartävling. Skicka in din bästa öl och tävla om en resa till England för att brygga din öl på Siren Brewing tillsammans med Omnipollo. Siren är Ryan Witter-Merithews nya projekt efter att ha lämnat Fanö i slutet av 2012. Mer information på Omnipollos hemsida.

Är du istället erfaren med bryggeriarbete kan du söka jobb hos Oppigårds, som behöver nytillskott i personalstyrkan. Jobbannonsen finner ni här

Brekeriet satsar på sig själva och har nu heltidsanställt André och Fredrik. Ölen har sedan länge haft för bra försäljning för att det skulle vara hållbart för alla tre bröderna att behålla sina jobb vid sidan om Brekeriet.

Mikkellers webshop är uppe igen efter en längre nertid!

Mera Mikkeller! Ölen från Cycle Brewing/Peg's Cantina som skulle ha varit med på CBC men blev försenade i transporten finns nu påkopplade på Mikkeller Bar Viktoriagade. Tyvärr verkar det inte som att de som hade biljett till CBC, och på sätt och vis redan betalat för dessa öl, inte får gratis smakprover.

Årets sommaröl från St Eriks blir en wit (såklart) kryddad med ingefära. Utöver färskkrossad ingefära är ölen även kryddad med simcoe och citra.

Magic Hat, som också finns i Sverige, har stämt lokala nya och framgångsrika bryggeriet West Sixth över att deras logo skulle inkräkta på Magic Hats varumärke. Bland annat angavs att siffran 6 i West Sixths logo är en upp-och-nervänd 9 och därmed inkräktar på varumärket #9. Magic Hat startade som ett självständigt bryggeri men ägs numera av storföretaget Cerveceria Costa Rica.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar