Lokalkollen: Återkomsten av Slottskällan Red Ale

, , Inga kommentarer

Efter en tid i graven återvänder nu Red Ale från Slottskällan, denna gång som ofiltrerad. Den fanns tidigare i Systembolagets ordinarie sortiment och gör nu comeback via det lokala beställningssortimentet. Från och med på lördag finns den alltså i butik i Uppsala och går att beställa styckvis hela landet.

Jag är inte säker på om receptet har ändrats men jag känner inte riktigt igen det här ölet. Förr i tiden var det en öl där amarillohumlen spelade en tydlig roll i både doft och smak. Trots att den här flaskan tappades för bara två veckor sen upplever jag aromen som ganska tillbakadragen vad gäller humligheten.

Smaken är torrt karamellig med drag av höstlöv och har en mustighet som jag associerar till traditionella brittiska öl. Beskan framträder kraftigt och ligger kvar länge i munnen. Efterbeskan är på gränsen till att vara mer än vad ölen orkar bära. Inte heller på smaksidan är inte den utlovade moderna humlen särskilt framträdande, utöver beskan förstås.

Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka. Å ena sidan en ganska trevlig öl i sin egen rätt. Å andra sidan inte alls vad jag minns den som, och inte heller riktigt vad som utlovas på etiketten. Jag får nog ta och prova en till för att bestämma mig.

Denna flaska var ett varuprov

0 kommentarer:

Skicka en kommentar