Två kommande humlebomber från Göteborg

, , Inga kommentarer
Electric Nurse gjorde premiär på Systembolaget i påskas med sin Easter Ale som slog sig in i påsksläppet. Sedan har det rullat på bra, för nu får man också in inte bara en utan två öl i det ordinarie sortimentet vid det kommande släppet i juni. Det rör sig om en american pale ale och en dubbel-IPA. Jag gav mig på att smaka nyheterna.

Deras Pale Ale är en riktigt fruktig kreation som påminner mig en hel del om en lättare variant av Oppigårds Amarillo, trots att det är helt andra humlesorter i. Kroppen är lätt och len med drag av kola och kakor, med en lätt sötma. Aromen är humledominerad med en exotiskt fruktig doft som bör behaga de som gillar fräscha humleöl. Beskan är välbalanserad och gör denna öl mycket lättdrucken. På 4,6 % och för en tjuga stycket riskerar detta att bli en ordentligt sommarfluga för varma dagar då törsten ska släckas.

För en tia till får du istället en flaska av Electric Nurses DIPA som klockar in på 8 %. Kryddad med numera närmast klassiska humlesorter som columbus, cascade, amarillo och simcoe bjuder denna DIPA på en rejäl humlekaramell. Den inleder med en rejäl dos exotisk frukt och en touch av den typiskt råa columbussmaken, som i slutet av smaken tas över helt av en kraftig smak av tallkåda. Allt detta över en maltkropp som ger smak av småkakor och en touch toffee. Beskan känns till slut en aning obalanserad, kanske just för att tallkådan sticker ut så mycket. Det är en bra DIPA men jag känner mig inte helt nöjd med att detta ska vara Sveriges bästa DIPA just nu och hade hoppats på att vi skulle kunna få fram en ännu bättre svensk DIPA till Systembolaget. Jag vet att det finns några stycken jag tycker är bättre (men ej vet om de skickats in till offerten) och som också säljs/sålts till lägre pris.

Båda flaskorna var varuprover från bryggeriet/leverantören

0 kommentarer:

Skicka en kommentar