Ölrecension: Oppigårds El Dorado

, , Inga kommentarer

Inför sommarsäsongen har Oppigårds släppt en öl exklusivt för Akkurat som kommer vara en av krogens husöl under den närmsta tiden. Det är inte helt överraskande en american pale ale till stilen och stjärnan i humleschemat är den nya sorten El Dorado.

Det är dock hela fem humlesorter i ölen. Förutom El Dorado har man även använt Citra för pre-kok-humling, Pacific Jade (eller om det var Pacific Gem, minnet sviker) som bittergiva, Simcoe i senare delen av koket samt Amarillo för flameoutgiva och torrhumling. El Doradon har använts i sena givor i koket samt för torrhumling.

En pint på Akkurat går på 78 kr och då får man en hälsosam humledos i välsmakande förpackning. Aromen är mycket fruktig med inslag av allt från bär till melon och fruktpastiller. Vissa inslag av tallbar och blomster gör bara aromen allt mer uppfriskande. Smaken är lätt och frisk med en lätt sötma och milda inslag av karamell och rostat bröd. Mycket lättdrucken öl! Kanske att humlesmaken där av lite för tidigt bara.

Oppigårds gör en sällan besviken med sina sommaröl och den här är inget undantag. Med behagliga 4,8 % vågar man ta en till pint.


0 kommentarer:

Skicka en kommentar