Ölrecension: Oppigårds Thurbo DIPA

, , 1 kommentar
När Systembolaget annonserade att en svensk DIPA skulle lanseras i juni förväntade sig nog jag och många med mig att Oppigårds skulle knipa den platsen. Så blev inte fallet, istället knep Electric Nurse den lanseringen. Oppigårds satsar nu istället på att få in sin Thurbo Double IPA i ordinarie sortiment via god försäljning i beställningssortimentet, så som man gjort förr med både Amarillo och Indian Tribute.

Om det lyckas återstår förstås att se. Tills vidare är det just beställningssortimentet, eller krogen förstås, som gäller om man vill prova den. Det kan det vara värt!

För att citera Sh!t Beer Geeks Say så är det lite som att bli slagen i ansiktet av en julgran pyntad med mango. Massiv humlearom från all cascade, chinook, columbus, citra och nugget de tryckt ner i den. En härligt nyanserad punch av tropisk frukt, grapefrukt, söt citrus, citrongräs, kåda och granskott.

Bakom all humle ligger en kraftig men inte tung maltkropp med smaker av kola och kakor. Sötman smälter väl in i fruktigheten från humlen och känns passande för att balansera upp ölen. Till en början. Sen kommer smällen av beska som ligger och sakta maler ner smaklökarna i strumplästen. Det blir för mycket för mig och egentligen det enda negativa med denna öl, men det stör också ganska mycket. Särskilt som jag inte alls kan minnas att den var så besk när den fanns på fat i höstas.

Nåja, det är fortfarande en stabil DIPA och de flaskor man får om man beställer den nu bör inte vara mer än några veckor gamla. För 25,90 kronor flaskan är det både en av de bästa och mest prisvärda DIPA man kan få tag i via Systembolaget just nu.


1 kommentar:

  1. En av mina favoritöl! Har personligen inget emot beskan, utan ser den snarare som ett plus ;)

    SvaraRadera