Den danska ölkulturen finns inte bara i Köpenhamn

, , Inga kommentarer
Bild från Christian Firtals facebooksida
Köpenhamn får nästan allt fokus i den svenska rapporteringen av den danska ölscenen. Närheten till Sverige gör förstås att det är få som tar sig längre in i landet och självklart är det också i Köpenhamn som mycket av det mest spännande händer. Men även på andra ställen i Danmark visar ölkulturen upp sig från sin bästa sida.

Under Kristi Himmelfärdshelgen har Christian Firtal i Odense hållt minifestival i pale alens tecken. Alla 20 kranar, varav två casks, har dedikerats till amerikansk pale ale, engelsk pale ale, belgisk pale ale, IPA, svart-IPA, dubbel-IPA och imperial-IPA. Dessutom har man smällt upp "Humlebunkern", ett partytält utanför byggnaden där man ställt upp en provisorisk bar med ytterligare sex kranar med humlebira och livemusik därtill.

All öl säljs på glas i tre storlekar, 20, 33 och 50 cl och dessutom kan man köpa ett klippkort som är giltigt för 10 provglas (20 cl). Inget inträde gäller och egentligen är det väl mer en pale alens tap takeover än en regelrätt ölfestival som vi är vana att se dem, men trevligt, det är det. När jag var förbi i fredags eftermiddag var det fullsatt både i puben och humlebunkern.

Kanske inte något man åker till Odense från Sverige för att gå på, men poängen är att visa att det inte bara är i Köpenhamn som den danska ölkulturen lever och frodas. Den finns i hela landet.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar