Ölguiden från Expressen/GT/Kvällsposten

, , 2 kommentarer

I dagarna har det följt med en spännande bilaga till Expressen (endast Stockholm/Mälardalen-området), GT och Kvällsposten. En ölguide. 16 sidor om bara öl. Nu går den också att läsa online här.

Jag är positivt överraskad av innehållet. Det bjuds på en trevlig mix av artiklar om öl som måltidsdryck, ölprovningstips, hembryggning, ölfakta och så ett mittuppslag om Skebo. Nivån tror jag är alldeles lagom för ströläsaren som är lite småintresserad av öl. Visst finns det några småsaker man kan anmärka på rent faktamässigt men inget som känns jätteallvarligt. För den inbitne ölnörden är framförallt reportaget om Skebo trevligt och så kan man alltid hoppas på att få alla rätt (utan att fuska) i deras ölnördsquiz.

Tyvärr har bilagan bara följt med i storstadsregionerna. Enligt redaktören berodde detta på att lönsamheten inte tillät utgivning i hela landet. Trots detta lyfter jag på hatten åt redaktionen och gläds åt att den goda ölkulturen fick en helt egen bilaga.

2 kommentarer:

  1. Hejhoj, vad var det för faktagrejer? Kollade igenom lite snabbt men såg inget då - vilka var det?

    SvaraRadera
    Svar
    1. En sak jag minns på rak arm var att det påstods att spontanjäst öl inte innehåller jäst utan bara innehåller bakterier. Det rätta ska väl ändå vara att det innehåller både jäst och bakterier (t ex brettanomyces är en sorts jäst). Som sagt, småsaker :)

      Radera