Lagringsexperiment: Struise Pannepot Reserva 2007

, , Inga kommentarer
Det finns de som säger att fatlagring förstör bra öl. Det finns de som säger att lagring förstör bra öl. Om dessa människor fick prova en lagrad Pannepot Reserva skulle de ta tillbaka de uttalandena. Pannepot är en bra öl. Pannepot Reserva är bättre. Lagrad Pannepot Reserva är bäst.

Den ekfatslagrade Reservan har alltid varit en både kraftfull och elegant öl. Med ålder blir den bara ännu elegantare och får ännu rundare kanter, utan att tappa någon kraft. Det tar tid att dricka en flaska. Och man njuter av varje sekund.

Ungdomens alkoholton har försvunnit och fruktigheten får ta mer plats tillsammans med en mjuk sötma. Fortfarande är allt lika silkeslent mot gommen. Ek- och vaniljtonerna från fatlagringen har sjunkit in i ölet och knyter an till de andra smakerna på ett sådär härligt sätt att man inte vet var en smak slutar och nästa tar vid.

Alla goda bitar från ungdomen - härlig kola, en mixlåda av torkad frukt, lyxiga chokladtork, subtil kryddighet och lätt rostade mandlar - har levt kvar. Därtill har åldern bidragit med en vinös nyans som lyfter hela ölet.

Struise Pannepot Reserva 2007 är just nu en öl utan minsta lilla detalj att klaga på. Ren njutning!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar