Göteborg runt på 4 krogar

, , Inga kommentarer
Oxkind på Ölrepubliken

Förutom några ölfestivaler då och då kan Göteborg stoltsera med ett gäng bra ölkrogar att hänga på före, mellan och efter ölfestivalerna. Här är fyra krogar du inte bör missa. Gôtt mos!

Min ölvandring började på Ölrepubliken, ett rätt stort ölhak som utöver biran också har en meny fylld med bra mat. Jag och min Göteborgsguide Tobias slog oss ner med en varsin pint IPA och ögnade igenom menyn för att till slut båda fastna för den rödvinsbräserade oxkinden. En varsin sådan senare satt vi mätta och mycket belåtna över den goda maten. Med blandad svamp, rödvinssås och rotfrukter till var det en riktigt bra måltid. Just när vi var där hade Mikkeller och To Öl en taptakeover så att i stort sett alla fatöl kom från dem. Det verkar inte vara särskilt ovanligt med ölevents här, vi såg även skyltar om kommande Brewdogprovningar.

Urval av fatöl på Tullen

Vidare till Göteborgsbargata numero uno, Andra Lång, där man finner Ölstugan Tullen och The Rover mittemot varandra. Tullen är sjyst för den som vill hålla sig till svensk öl. Här serveras nämligen inget annat. Fullpackat och varmt en fredagkväll men behagligt lugnt på en tidig lördageftermiddag. Och med bra priser! Här finns flera bryggerier representerade som man kanske inte ser så ofta annars, bland annat från U&Me Beer. Väl värt ett besök!

Om inte annat är det lätt att smita över från ett besök på The Rover som ligger tvärs över korsningen. Med många fat och bara bra fatöl kan man spendera ett par kvällar i rad här utan att tröttna. Det är förstås välbesökt så man får räkna med att trängas med en till ölnörd eller två men det är det värt. Sägs ha en legendariskt bra burgare, som jag aldrig fick tillfälle att prova. Nästa gång, Göteborg. Nästa gång.

Öl på Haket

Uppe på Första Lång, en bit längre upp på gatan hittar man Haket - Bar å Sånt (uttalas på bred göteborgska). Vi svängde förbi en lördag afton och fann det rätt avslappnat och lugnt, vilket var en skön omväxling mot Andra Lång. Liten men intressant fatuppställning och med uppsjö av goda öl på flaska, till riktigt bra priser. Lätt att missa men värt ett besök.

Och så glömmer ni inte Feskekôrka, Gourmetkôrv och gôtt mos hos Lasse på Heden!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar