Inte bara öl på Oliver Twist

, , Inga kommentarer
Stockholmskrogen Oliver Twist är känd som en av landets bästa ölbarer. Letar man sig förbi baren och in till den lilla restauranghörnan hittar man också en meny full av vällagad mat. Gott krubb med en uppsjö av god öl att välja på till alltså.

Har man svårt att bestämma sig för vilken öl man vill ha till maten kan man lita på de rekommendationer som ges i menyn. Det är solida val, om än inget extravagant eller särskilt nyskapande, men ibland måste det få handla om god öl till god mat utan extra krusiduller.

I en meny full av hösträtter blev jag väldigt sugen på confiterad grissida men föll till slut istället för lågtempat fläskrack med potatis- och jordärtskockspuré med lite lagom mycket klumpar i, serverat med en hälsosam laddning kantareller. Härligt höstigt och mycket välsmakande. En typisk rätt där varje del för sig smakar bra men som tillsammans höjer varandra några snäpp till.


Fläskracken mättade ordentligt men som bekant finns det alltid lite extra plats i efterrättsmagen. Det är förresten inte bara något man säger, när man ser saker man associerar med socker vidgar sig magsäcken lite för att det ska gå ner. En kvarleva från en tid då man i rent överlevnadssyfte gjorde bäst i att passa på att äta så mycket man kunde när det fanns tillgängligt.

Nog för att man (numera) överlever utan en efterrätt, men hoppar man över Oliver Twists irish coffee mousse missar man något. Portionen är dock så generös att man gott kan dela den på två. En härlig chokladmousse med inslag av kaffe och len whisky med lite härliga bär att bryta av med. En trevlig belöning efter en hård dag, eller bara för att man kan.

Det är förstås ingen slump att så många bra ölställen också har bra mat. Bra mat hittar man även på Akkurat, Ölrepubliken, O'Connors med flera, som i min värld är ställen man primärt går till för deras trevliga ölutbud. Men glöm inte bort att de serverar bra mat också, det passar ju så fint till en god öl.


0 kommentarer:

Skicka en kommentar