Så bra var All In Beer Fest

, , Inga kommentarer

Under helgen såg en ny svensk ölfestival dagens ljus då grabbarna bakom All In Brewing drog ihop sin egen ölfestival, All In Beer Fest, på Hotell 11 i Göteborg. Nya festivaler lider ibland av barnsjukdomar men All In lyckades väldigt, väldigt bra redan från början och arrangerade en supertrevlig festival.

Med 300 biljetter per dag var det en liten och intim festival där man inte behövde trängas. Lokalerna i Hotell 11 var riktigt bra för ändamålet och gav gott om plats. Ingen musik, ingen sprit, inga störande moment. Behagligt sorl och full fokus på bra öl.

Utställarlistan bestod av ett gäng väl valda bryggerier, med fokus på de som är baserade i Göteborgstrakten men även med internationella inslag från till exempel Toccalmatto, The Kernel och Lervig. Just The Kernel har enligt dem själva aldrig funnits att köpa i Sverige förut och de var med på festivalen i viss mån för att känna av den svenska marknaden. De verkade nöjda och har börjat fundera på vilken importör de skulle kunna jobba med om de vill ta sig hit.

Bryggare var det gott om, här från Toccalmatto, The Kernel och Lervig

Med bryggare på plats från i stort sett alla utställande bryggerier och bara 300 besökare per pass fanns det goda möjligheter att prata med bryggarna. Med låg ljudnivå var det heller inga problem att föra en konversation med någon. En väldigt stor andel av ölen på plats var mer eller mindre nya eller som i t ex Kernels fall sådant som annars inte finns i Sverige. Särskilt för mig som inte bor i Göteborgstrakten fanns det därför mycket nytt att prova trots att öllistan egentligen inte var särskilt omfattande och på ett pass hade man precis lagom med tid för att prova sig igenom det mesta.

Visst fanns det småsaker som kan bli bättre till nästa gång, för en nästa gång verkar det bli, men inget som egentligen är värt att anmärka på. Matutbudet var något klent, med bara lasagne och en vegetarisk rätt. Möbleringen kunde ändras något så att det kunde ha blivit mer plats vid barerna, t ex genom att ställa borden längre från barerna och sprida ut utställarna mer längs ena långsidan som hade väldigt mycket plats till övers. Som sagt, detta var egentligen inte något som skapade problem utan bara sådant som kan göras ännu lite bättre till nästa gång.

Visst kostade det lite mer i inträde än andra festivaler men det tyckte jag att det var värt på alla sätt och vis. Arrangörerna gick all in - och vann.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar