Julens Gästabud - Julmarknad med ölbar

, , Inga kommentarer
Julölsbaren var välbesökt

Idag och imorgon pågår Julens Gästabud på Nackastrandsmässan i Stockholm. De som ligger bakom är samma folk som ligger bakom Stockholm Beer & Whisky Festival, men låt dig inte luras att tro att detta är en ölfestival. Det är nämligen en julmarknad, som skiljer sig från mängden genom att det finns några barer för julöl, vin och whisky.

Som julmarknad sett är det trevligt och det är både skönt och lite konstigt att kunna gå runt i värmen inomhus och kolla på rökt kött, ostar, korvar, kransar, lussebullar och allt annat som hör julen till, istället för att huttra runt utomhus bland motsvarande försäljare.

Medan julölsbaren var en av de klart mest besöka montrarna på denna julmarknad så var det också mer eller mindre bara där som det serverades öl. Där fanns i stort sett bara öl som antingen redan släppts bland Systembolagets julöl eller som kommer i decembersläppet om en vecka. Inget nytt i ölväg alltså.

I ren ölmening finns det alltså ingen större mening att åka till Julens Gästabud om nu någon hade tänkte sig det. Däremot är det en trevlig julmarknad, med bonusen att man kan få ta sig ett gott glas julöl medan man går runt och kikar.

Även om det rör sig om handplockade utställare som för det mesta håller högre kvalitet än genomsnittet är det lite märkligt att behöva betala för att komma in på en julmarknad. Det finns många utställare som är värda att stanna till vid. Samtidigt är det ett flertal som man känner igen från Stockholm Beer & Whisky Festival, även om de passar väl in på en julmarknad.

Imorgon (söndag) har Julens Gästabud öppet från kl 12 till 18 och platsen är Nackastrandsmässan, samma plats som Stockholm Beer & Whisky Festival. Från T-centralen i Stocholm är det enklast att ta sig dit genom att ta tunnelbana till Slussen och där byta till buss 443 mot Jarlaberg och kliva av vid Nacka Strand.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar